Naslovnica / POUDARJENO / Abraham “Jodl” je danes v Kamniku popularnejši od soimenjaka Plečnika

Abraham “Jodl” je danes v Kamniku popularnejši od soimenjaka Plečnika

Danes obeležujemo svetovni dan turizma ob katerem v Kamniku potekajo raznorazna zanimiva vodenja in delavnice na katerih imajo občani možnost izvedeti marsikaj novega o njihovem kraju, ampak očitno je Jože Galičič – Jodl, ki se je danes srečal z Abrahamom, v Kamniku bolj popularen od Plečnika.

V središču mesta bi se danes moralo odviti Plečnikovo vodenje, ki bi bilo najbrž precej zanimivo, seveda, če bi do realizacije tega prišlo. Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je namreč iz svojih kalkulacij izpustil dejstvo, da je v naših krajih pomembna še ena druga folklora oziroma izročilo, da so nedeljski dopoldnevi rezervirani za bogoslužje. Morda pa se nam obeta ponovitev vodenja na kak drug, bolj posvetni dan.

Ampak nič ne de, trg pred kamniškim TIC-om je bil, kljub neudeležbi turistov in občanov, ki bi bili željni novega znanja, poln. Jože Galičič – “Jodl” namreč praznuje okroglih petdeset let, vsak mimoidoči občan pa se rad pomudi pred Cafe Racerjom in čestita legendi kamniških baristov za abrahama.

 

Tako lahko rečemo, da je kamniški Jože danes popularnejši od svojega soimenjaka Plečnika, kar je zagotovo čast, ki ne pritiče kar komurkoli.

V uredništvu spletnega portala Kamnik.info tudi sami iskreno čestitamo slavljencu Jožetu in mu ob njegovem prazniku želimo še veliko postreženih dobrih kavic, zdravja, veselja in varnih kilometrov na jeklenem konjičku.

Jože, na zdravje!