Naslovnica / ŠPORT / ACH Volley je bil za Calcit premočan tudi v tretje

ACH Volley je bil za Calcit premočan tudi v tretje

Odbojkarji Calcit Volleyja so v derbiju 12. kroga 1. DOL za moške izgubili z AH Volleyjem z 0:3 (-23, -20, -19). Tekma je veljala tudi za srednjeevropsko ligo Mevza. Že v sredo, 23. januarja, Kamničane čaka nova preizkušnja v Mevzi, ko bodo gostili madžarsko ekipo Vegyesz Kazincbarciko. Tekma se bo začela ob 20. uri, dva dni pozneje, v petek, 25. januarja, jih ob 19. uri, v Hočah čaka še tekma domačega prvenstva, serijo štirih tekem v tednu dni pa bodo zaključili v soboto, 26. januarja, v Zwettlu, kjer se bodo v še eni tekmi Mevze pomerili z domačo ekipo Union Raiffeisen Waldvierte.

Calcit Volley – ACH Volley   0:3 (-23, -20, -19)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 350, sodnika: Markelj (Bled), Novak (Dvor).

Calcit Volley: Hribar (L), Bregar 4, Jereb, Ratek, Vidmar 12, Babkov 13, Štalekar 5, Smrekar, Lakner, Kotnik 2, Štembergar Zupan 7, Ivković 3. Trener: Aleš Hribar.

ACH Volley: Kovačič (L) Purić 4, Pavlović, Satler (L), Pleško 1, Brulec, Đirlić, Okroglič 6, Mantha 12, Vilimanović 1, Pokeršnik, Videčnik 10, Poluian 15.Trener: Andrej Urnaut.

V letošnji sezoni so se kamniški in ljubljanski odbojkarji pomerili dvakrat, obakrat so bili boljši aktualni slovenski državni prvaki, ki so slavili tudi v nedavnem finalu pokala Slovenije. Toda med tednom so Kamničani z odlično igro v drugem krogu pokala Challenge izločili finsko ekipo Savo Volley Kuopio, medtem ko so Ljubljančani v Franciji proti Chamountu iz rok izpustili lepo priložnost, da v ligi prvakov osvojijo svojo drugo letošnjo točko.

Ljubljanski odbojkarji so v uvodnem nizu povedli s 5:2, toda na servis Dmitrija Babkova so Kamničani dosegli pet zaporednih točk, zadnjo Sašo Štalekar z blokom, zato je Andrej Urnaut posegel po prvem polminutnem odmoru. Kamničani so še vodili z 12:9, z blokom Matica Videčnika pa je bil izid na 12. točki izenačen. Z novim blokom Videčnika je ACH Volley spet prišel do vodstva (15:14), na servis nekdanjega blokerja Calcit Volleyja pa je bilo že 18:15 za ljubljansko ekipo. Z dobro odigranim prvim tempom Saše Štalekarja sta bili ekipi spet skupaj (21:21), v končnici pa so bili Ljubljančani bolj zbrani in po napaki domačih na servisu izkoristil svojo drugo zaključno žogo.

Na servis Jureta Okrogliča, še enega nekdanjega Kamničana, so slovenski državni prvaki v drugi niz vstopili z vodstvom 3:0, v še težjem položaju pa je bila domača ekipa po novem bloku gostov, saj je zaostajala že za štiri točke (10:14). Toda na servis Dmitrija Babkova so Kamničani svoj zaostanek znižali le na točko (13:14), vendar do preobrata ni prišlo, kajti po uspešnem napadu Joria Manthe so varovanci Andreja Urnauta pobegnili na varnih plus tri (20:17). Neuničljivi Matija Pleško je z asom poskrbel za ljubljansko vodstvo s 23:19, Diko Purić pa z blokom za vodstvo z 2:0 v nizih.

Tudi tretji niz so bolje začeli odbojkarji ACH Volleyja, ki so po napaki domače ekipe pobegnili za tri točke (6:3), a so za asom Primoža Vidmarja že na sedmi točki izid izenačili. Vendar ne za dolgo, kajti po novi lastni napaki so za gosti spet zaostajali za tri točke (9:12), toda z dvema zaporednima asoma Vidmarja so Kamničani po dolgem času prišli do vodstva (16:15). Vseh upov za vsaj častni niz pa je bilo za domačine konec po servisih Jureta Okrogliča in še enem uspešnem napadu razpoloženega Manthe, ko so s štirimi zaporednimi točkami Ljubljančani povedli z 20:18. Kot že v obeh medsebojnih dvobojih v letošnji sezoni in v prvih dveh nizih nocojšnjega obračuna so bili v končnici bolj gostje, ki so domačinom do konca tekme prepustili še točko. Zadnjo je z blokom dosegel Matic Videčnik.

Izjavi po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Med tekmo sem imel občutek, da se ponavlja zgodba s finala pokala Slovenije, ko smo bili do 18., 20. točke skupaj, potem so bili v končnici Ljubljančani boljši. Kolikor koliko pogledamo, ACH Volley ima širino, ima alternative, mi jih v tem trenutku nimamo. Danes bi na dveh, če ne na treh igralnih mestih morali nujno ukrepati, toda prave rešitve na klopi nismo imeli. Imam pa občutek, da smo s tekme v tekmo bližje Ljubljančanom, vprašanje pa je ali bomo imeli toliko med nogami, da jih tudi premagamo.«

Andrej Urnaut, trener ACH Volley: »Mislim, da smo danes prikazali dobro igro. Servisa nismo forsirali, saj imamo izredno močno blok – obrambo, tako da smo naredili manj lastnih napak. Zadovoljen sem tudi z igro v napadu, pokazali smo, da smo v tem trenutku boljši od Kamničanov.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec