Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Aktivnosti poln november v KIKštarter-ju

Aktivnosti poln november v KIKštarter-ju

Večini nam je november težak, temačen in dolg mesec. Temu so v KIKštarterju kljubovali s pestrim programom, ki je bil namenjen vsakemu z malo podjetniške žilice. Mesec se je pričel s STARTUP ŠOLO PODJETNIŠTVA, nadaljeval s PODJETNIŠKIM SVETOVANJEM, dopolnil s SPEED NETWORKING VEČEROM in zaključil s STARTUP WEEKENDOM. Dogajanje je v sredini meseca uravnotežila in popestrila DELAVNICA MODELIRANJA – KALUPI IN ODLITKI. V KIKštarterju jim je torej uspelo premagati meglo in pripraviti zanimiv program, ki je pritegnil vse ambiciozne posameznike in mlada podjetja.

V prvem tednu novembra se je pričela STARTUP ŠOLA PODJETNIŠTVA, ki je namenjena vsem, ki imajo poslovno idejo, primanjkuje pa jim znanja za izvedbo le-te. Izobraževanje je udeležencem ponudilo temeljna znanja, ki so koristna podjetniku, predvsem pa tista, ki so potrebna za izvedbo in uresničitev poslovne ideje, saj je v praksi izvedba najtežji in najpomembnejši korak v procesu. Program se je pričel s predavanjem, na katerem so udeleženci prejeli teoretična znanja in nadaljeval z delavnicami, kjer so novo teoretično znanje utrdili ter nato vajami, kjer so vsa pridobljena znanja uporabili v praksi. Celoten izobraževalen program so vodili predavatelji in trenerji z večletnimi izkušnjami v svetu podjetništva.

14.11. je bilo na voljo PODJETNIŠKO SVETOVANJE, kjer so osebno svetovanje dobili vsi podjetniki, ki so potrebovali pomoč pri oblikovanju poslovne ideje, poslovnega modela, marketinga, financ, investicij itd. Svetovanje je namenjeno predvsem podjetnikom pred zagonom podjetja, ki recimo potrebujejo oceno perspektivnosti poslovne ideje, svetovanje pri izdelavi poslovnega načrta, pregled in svetovanje pri pripravi finančnega načrta ter načrta trženja, priprava učinkovite predstavitve ideje itd. V končni fazi, pa se lahko obeta tudi povezava s potencialnimi investitorji, preko KIKštarter pospeševalnika. Podjetniško svetovanje je omogočeno s strani podjetja Elektrina, d. d. in Podjetniški pospeševalnik, d. o. o.

Le dan po Podjetniškem svetovanju, torej 15.11., je bila v KIKštarter-ju, v okviru KIKLab-a, organizirana delavnica MODELIRANJE – KALUPI IN ODLITKI.

Direktor podjetja ALEKSANDER MIKUŠ je vodil delavnico in je v prvem delu udeležence popeljal skozi teoretični del izdelave izdelkov in kalupov iz različnih mas. Udeležence je podrobno seznanil z različnimi materiali in postopki za izdelavo kalupov in odlitkov, hkrati pa so si lahko ogledali dejanske izdelke, male in velike, ki so bili na voljo za ogled. Po zaključenem teoretičnem delu so udeleženci dobili priložnost tudi za izdelavo kalupa in odlitka. Na delavnici so udeleženci pridobili temeljna znanja, ki jih potrebujejo izvedeli za zagon maloserijske izdelave izdelkov iz različnih mas.

Aleksander Mikuš, direktor podjetja SAMSON KAMNIK, d. o. o., med razlago o materialih za izdelavo modela.

Mreženje je eno ključnih sestavin uspešnega podjetništva, saj nova poznanstva lahko prinesejo vrsto novih priložnosti za posel. Ker je prvi stik težko navezati so v KIKštarter-ju, 21.11., organizirali SPEED NETWORKING VEČER, kjer so udeleženci po postopku presedanja na 2 minute, v enem večeru spoznali 29 potencialnih strank oziroma poslovnih partnerjev, hkrati pa so se naučili predstaviti sebe in svoje podjetje ali idejo v zelo kratkem času.

Matjaž Jug, vodja KIKštarterja, na začetku Startup vikenda.

Zadnji dogodek v novembru se je odvijal kar dva dni, in sicer 24.11. in 25.11. se je odvil, že 5. po vrsti, STARTUP WEEKEND. Tokrat se je pred strokovno žirijo predstavilo šest ekip, vsaka s svojo poslovno idejo, katero so s pomočjo mentorjev izpopolnili. Tri ideje, ki so najbolj izoblikovane in kažejo največji potencial, so prejele nagrado. Bolj podrobno poročanje o dogajanju na Startup Weekendu se obeta v prihodnjih dneh.

Maja Alagić, KIKštarter

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve