Naslovnica / Pavliha / Aktualno: Cesto na Svetega Primoža že asfaltirajo
Asfaltiranje odseka "Pri vikendu" na Vegradu. Nekako pri odcepu bližnjice do gostilne Pri planinskem orlu.

Aktualno: Cesto na Svetega Primoža že asfaltirajo

Spričo številnih pozitivnih in navdušenih odzivov rednih obiskovalcev Svetega Primoža nad Kamnikom, ki so navdušeni nad uvedbo erozijske takse, pohodniških dovolilnic, asfaltiranjem ceste in vzpostavitvijo redne avtobusne linije Stahovica-Sveti Primož, so odgovorni projekt uvrstili med prednostne, tako da so izvajalci del že pričeli z asfaltiranjem.

Eden izmed glavnih zagovornikov in pobudnikov ideje, občinski svetnik Marjan Novak – Škatla, ki je v izvedbo smelega načrta vložil ves svoj čas in trud, je navdušen nad tem, da je na obravnavi, za javnost zaprte točke dnevnega reda 7. seje Sveta občine Kamnik, ki je v sredo, po uradnem delu seje, potekala v mali sejni sobi gostilnice in kavarne Pri podkvi, uspel v smotrnost projekta prepričati svoje svetniške kolegice in kolege. Še več, v navdušenju je prehitel celo naš portal ter že v jutranjih urah  na svojem FB profilu že objavil prve slike izvajalcev, ki so zjutraj pričeli s polaganjem prvih metrov asfalta.

asfalt_sv_primoz

Odsek proti zaselku Praprotno. Foto: FB profil Škatle

Dela napredujejo zelo hitro, saj naj bi bil asfalt že danes položen do Prelesja. Po zagotovilih delovodje in svetnika Škatle, ki je prostovoljno prevzel nadzor, naj bi dela ne ovirala nocojšnje prireditve 24ur Svetega Primoža (začne se danes ob 17-ih), se pa nadeja, da bo, zaradi izboljšanih pogojev na progi, padel tudi nov rekord. Hkrati bo prireditev dodatno popestrena tudi s duatlonsko kategorijo »Zlati volan in gojzar«, v kateri se bodo tekmovalci pomerili v kombinirani disciplini vožnje in hoje. Od Vegrada do Prelesja bo dovoljena vožnja z avtomobili, štirikolesniki in motorji, po poti od Prelesja do Primoža, ker cesta danes še ne bo asfaltirana, pa se bodo morali tekmovalci odpraviti kar peš. Sicer je bila še včeraj v igri tudi možnost tekme motokrosistov, vendar le-ta, zaradi premajhnega števila prijav odpade.

Edina težava, ki jo lahko pričakujemo, je nekoliko moten odvoz smeti, saj so morali delavci, zaradi urejanja avtobusne postaje »Pri kontejnerju«, kontejner prestaviti nekoliko globje v gozd, zato je danes izjemoma, poudarjamo samo danes in izjemoma, dovoljeno metanje papirčkov bonbonov Ricola, prek opornega zidu ob cerkvi. Izvajalci del so se namreč zavezali, da bodo, spričo oteženega dostopa do kontejnerja, nesnago za neznanim svetoprimoškim rikolojedcem, ki ga v tamkajšnji okrepčevalnici še vedno iščejo s tiralico, pospravili že v jutranjih urah.

V dobrobit zmanjševanja stroškov, pa se je kamniški občinski svetnik Marjan Novak tudi ponudil, da brezplačno izdela grafično podobo dovolilnic (le te bodo uvedene s 1. julijem) ter da za potrebe risanja talnih oznak in črt na novo asfaltirani cesti, organizira likovno kolonijo.

Precej občutka za racionalnost so pokazali tudi na Občini, saj so za potrebe nadzora od DARSA, po zelo ugodni ceni, že odkupili eno izmed nekdanjih cestninskih postaj, kjer bo 24 ur na dan prisoten občinski redar – gorski tekač, ki je trenutno že na usposabljanju.

Letne dovolilnice, po ceni 120 €, bo že v kratkem moč kupiti prek aplikacije na občinski spletni strani, oz. v okrepčevalnici. Do 25. maja naj bi jo bilo moč dobiti po znižani, promocijski ceni, popust, pa bo vezan na število obiskov, ki ste jih opravili v prejšnjem letu. Več kot ste jih opravili, dražja bo. Kot smo omenili že v prejšnjem prispevku, pa upokojenci in študenti lahko uveljavljajo popust.

Še opozorilo udeležencem današnje prireditve 24ur Svetega Primoža: Napajanje »Pri koritu«, kjer bo danes namesto vode teklo pivo, za vse, ki bodo tekmovali v duatlonski kategoriji »Zlati volan – gojzar«, zaradi upoštevanja cestno prometnih prepisov NI DOVOLJENO. Duatlonci, ki bodo zaloteni pri kršenju pravil bodo nemudoma diskvalificirani ter izločeni iz prometa.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve