Naslovnica / Napovedi in obvestila / Ali veste, iz česa so vaši vložki? – Zase zahtevajte najboljše: bombaž

Ali veste, iz česa so vaši vložki? – Zase zahtevajte najboljše: bombaž

Kar 75 odstotkov žensk se vsaj enkrat v življenju sreča z okužbo nožnice ali zunanjega spolovila. Težave povzročajo bakterije oziroma glivice, ki porušijo ravnovesje. Ugodne razmere zanje nastanejo zaradi starostnih ali hormonskih sprememb, zaradi kontracepcije ali zdravljenja z antibiotiki, vzrok je lahko tudi pretirana ali neustrezna higiena, spolna aktivnost, pa tudi spodnje perilo in ne nazadnje higienski vložki iz sintetičnih materialov.

Pomembna je preventiva

Z vulvo-vaginalnim vnetjem ženske k zdravniku večinoma pridejo tedaj, ko se bolezen že pojavi, ne zavedajo pa se vloge, ki jo ima preventiva. Eden najenostavnejših načinov, s katerim lahko vsaka ženska pripomore k preprečevanju srbenja, pekočih bolečin in vnetij, je uporaba povsem naravnih izdelkov za intimno nego. Vložki naj bodo iz bombaža!

Oznake pogosto zavajajo

Bombaž je kljub množici umetnih materialov še vedno najbolj cenjena surovina. Do kože je prijazen, saj je mehak in udoben, diha in tako preprečuje razrast mikroorganizmov, vpija vlago, ne širi neprijetnih vonjav, kože ne draži in ne povzroča alergij. Vendar pozor: na trgu se pojavlja mnogo zavajanj. Izdelki, na katerih piše, da dajejo »občutek bombaža«, so »mehki kot bombaž«, obljubljajo »cotton feeling« ali »esenco bombaža«,  niso narejeni iz bombaža. Zato bodite pozorni in natančno preverite sestavo, ki mora biti navedena na deklaraciji vsakega izdelka. Ker je evropska zakonodaja neenotna, marsikje zadošča samo del naravnih sestavin, pa na izdelku lahko na veliko piše »naravno«, »eko« ali »bio«.

Kdaj so vložki v celoti naravni

Vložki so sestavljeni iz treh plasti: zgornjega sloja jedra in spodnje zaščitne folije oziroma tekočinske zapore. Da so vložki v celoti naravni oziroma bombažni, morajo biti bombažni vsi trije sloji, vložkom pa ne sme biti ničesar dodanega, niti super vpojni praški v jedru.

Na sliki: sestava Tosaminih vložkov Natura Femina Organic

Odgovorni do sebe in okolja

Bombažni vložki so mehki, udobni in ponujajo odlično zaščito, hkrati pa omogočajo dihanje kože intimnih predelov, ne spreminjajo naravne kislosti vaginalne sluznice in omogočajo ustrezno izmenjavo vlage z okolico ter tako zmanjšuje dehidriranost kože. Če pa izberete take, ki so narejeni iz organskega bombaža, pa ob skrbi zase lahko prispevate tudi k čistejšemu okolju: organski bombaž namreč pridelujejo brez uporabe pesticidov, vložki pa so v celoti razgradljivi.

Prednosti bombaža v intimni negi

Zaradi štirih zelo pomembnih dejstev so vložki iz čistega bombaža nepogrešljivi v toaletni torbici vsake zavedne ženske:

  • ker ne vsebujejo klora, barvil, parfumov in drugih dodatkov,
  • ker so brez vpojnega gela oziroma praškov (superabsorbensa),
  • ker so pH-nevtralni in dermatološko testirani,
  • ker jih ginekologi priporočajo tudi ob najbolj občutljivih ginekoloških težavah.

Bela štacunca je nekaj posebnega; le če jo boste obiskali, boste vedeli, zakaj…

Poiščite nas v Kamniku, na Ljubljanski cesti 4F.

Tosama d.o.o.