Naslovnica / ŠPORT / Alpska namiznoteniška liga

Alpska namiznoteniška liga

Namiznoteniško posamezno Alpsko ligo smo zaključili v nedeljo, 12. januarja. Igralci iz občin Kamnik, Domžale, Medvode, Mengeš, Jezersko, Gornji Grad, Kranj in Komenda, razdeljeni v 1. in v 2. Alpsko ligo, so tekmovali v OŠ Marije Vere ob sobotah in nedeljah od 2. novembra do 5. januarja. V drugi ligi je nastopilo 28 igralcev v prvi pa 17.

Na zaključnem tekmovanju, 12. januarja, je nastopilo najboljših 8 iz obeh lih. Po razburljivih in izenačenih dvobojih v katerih je ob napetih in dolgih izmenjavah udarcev gledalcem pogosto zastajal dih  je videna visoka kvaliteta igre, odlična telesno tehnična pripravljenost, osredotočenost in borbenost.

Dobitniki kolajn v 2. Alpski ligi so: 1. Mitja Mali, 2. Davor Gregorc, 3. Marko Nemanič in Ivo Zelič. Najboljši v 1. Alpski ligi so: 1. Martin Bombač, 2. Matjaž Mikuš, 3. Željko Đurić in Matej Habjanič. Vrhovni sodnik srečanja, g. Robson Smrekar, ni imel veliko dela. Pohvalil je lepo izvedbo tekmovanja in primerno vedenje tekmovalcev. Trener Boris Hribar je bil zelo zadovoljen s kvaliteto igre. Ugotovil je še nekaj pomanjkljivosti pri razmišljanju igralcev ob odločilnih in prelomnih točkah, na kar jih je opozoril takoj po razglasitvi zmagovalcev.

Po enotedenskem premoru nas čaka naslednje tekmovanje: Ekipna Alpska liga. Igrali bomo v OŠ Marije Vere od 22. januarja do 22. marca. V vsaki ekipi sta dva člana. V eni ekipni tekmi igramo 4 posamezne dvoboje in dvoboj dvojic. Lahko se prijavite na: NTK.Kamnik@gmail.com ali na klubski telefon: 041 522 305 .  Prva zmagovalca, leta 2012, sta bila  Prezelj in Erjavec iz Podgorja. Prejšnje leto sta zmagala Matjaž Mikuš in Matej Habjanič.

Namiznoteniški klub Kamnik odpira nov namiznoteniški vadbeni center v fitnes klubu SportFit na Duplici. Igrali bomo na dveh mizah ob ponedeljkih in četrtkih dopoldan in ob torkih zvečer. Prijazno vabljeni na otvoritveno tekmo NTK Kamnik : DU Kamnik, ki bo v SportFit-u v torek, 14. januarja, ob 19:00 uri.

Zapisal: Željko Đurić