Naslovnica / NOVICE / AMD Kamnik se lahko pohvali z še enim uspešnim letom delovanja

AMD Kamnik se lahko pohvali z še enim uspešnim letom delovanja

Člani Avto-moto društva Kamnik so se včeraj popoldne v gostilni Pri planinskem orlu zbrali na rednem zboru članstva, na katerem so pregledali delo minulega leta, si zadali naloge za letošnje lete ter obenem razrešili staro in potrdili novo vodstvo svojega društva.

Avto-moto društvo Kamnik, ki mu je pred dobrimi štirimi leti grozila celo ukinitev, nakar je z novim vodstvom doživelo pravi preporod in precejšnje, domala rekordno povečanje članstva, ima za seboj še eno  plodno leto delovanja, v katerim je članom in članicam enega izmed najštevilčnejših kamniških društev, uspelo uspešno izpeljati številne projekte in dejavnosti.

Zadovoljstvo nad opravljenim delom je v svojem poročilu izrazil tudi predsednik društva Vlado Korošec, ki je, med drugim, dejal, da so lahko na delo in dosežke društva, ne le v minulem letu, ampak v zadnjih štirih letih, lahko upravičeno ponosni.

Da je temu res tako, je s svojim poročilom potrdil tudi sekretar društva Jelenko Milić, ki je zbranim članom in članicam predstavil izvedene dejavnosti v minulem letu.

Le-te so bile v grobem razdeljene nekako na tri sklope, in sicer na promocijo in celostno podobo društva in članstva, ki se je tudi lani javnosti predstavilo na različne načine, preventivne, športne, humanitarne in druge prireditve, ki se jih je tekom leta zvrstilo kar precej, ter na skrb za objekt,  prostore in premoženje društva AMD Kamnik.

Društvo posluje s presežkom prihodkov nad odhodki, pri čemer je potrebno poudariti, da člani društva s prostovoljnim delom ustvarijo kar 80% vseh prihodkov društva.

Povsem brez zadrege bi lahko rekli, da je postala kamniško Avto-moto društvo, predvsem pa njegovi člani, v zadnjih štirih letih domala nepogrešljiv del kamniškega prireditvenega utripa in številnih kamniških prireditev, pa naj gre za prireditve in projekte cestno-preventivnega značaja, ali za dobrodošlo pomoč pri organizaciji in varovanju številnih prireditev na Kamniškem, kar ni ostalo neopaženo.

V imenu Občine Kamnik in občanov se je AMD Kamnik zahvalil tudi podžupan Matej Slapar, ki je pohvalil prizadevnost članov društva, še posebej pa skrb in zavzetost pri organizaciji in varovanju številnih prireditev, za kar se jim je zahvalil tako v imenu občine, kot tudi občanov.

Številne pohvale na račun dela AMD Kamnik, še posebej glede zavidljivega povečevanja članstva, pa so izrazili tudi gostje iz drugih, prijateljskih avto-moto društev iz bližnje in daljne okolice.

Tokratni zbor članstva je bil, kot je letos izgleda moderno, obarvan tudi volilno, saj je staremu vodstvu potekel štiriletni mandat. Zbor članstva je zato staro vodstvo in organe društva razrešil, obenem pa potrdil tudi imenovanje novega.

Volitve, ki so potekale predvsem v znamenju želje, da obstoječe vodstvo še naprej nadaljuje z dobrim delom, niso prinesle večjih sprememb, saj predsednik in sekretar društva še naprej ostajata Vladimir Korošec in Jelenko Milič, medtem ko se je upravni odbor društva, v dobrobit še boljšega in še preglednejšega dela društva, povečal na enajst članov.

Program dela Avto-moto društva Kamnik v letu 2018 se, nekako v slogu rekla, ne popravljaj nečesa kar dela dobro, ne prinaša kakih večjih novosti, saj se bo novo vodstvo in članstvo tudi v letošnjem letu posvečalo predvsem utečenim dejavnostim, ki jim bo dodanih še nekaj novih, večjo pozornost pa nameravajo v društvu posvetiti, ne le delu, ampak tudi družabnemu povezovanju članstva članstva, medsebojnemu spoznavanju in druženju, kar bo še bolj pripomoglo k povezovalnemu društvenemu duhu, ki ga ne gradi zgolj resno delo, ampak tudi zabava in nekoliko bolj sproščene družabne aktivnosti, skupne ekskurzije in izobraževalni izleti.

Skratka, društvo AMD Kamnik ima za seboj še eno uspešno leto delovanja, obenem pa tudi novo/staro vodstvo, zato smo lahko prepričani, da je dobro delo in delovanje društva zagotovljeno tudi v prihodnje, število njegovih članov pa se bo še naprej povečevalo, kajti članstvo v Avto-moto društvu Kamnik in Avto-moto zvezi Slovenije, kot krovni organizaciji, ne le zabavno druženje ob aktivnostih in delu, ampak tudi številne praktične ugodnosti.

X