Naslovnica / Črna kronika / Ana Marija Suhoveršnik: Župan, oprosti mi za izrečene besede…

Ana Marija Suhoveršnik: Župan, oprosti mi za izrečene besede…

Ana Marija Suhoveršnik se je opravičila Marjanu Šarcu in njegovi ženi Barbari Iskra Šarec, ki sta jo tožila zaradi kaznivega dejanja opravljanja. Zakonca Šarec sta opravičilo sprejela, sprti strani pa sta se, s sklenitvijo poravnave, pobotali.

Danes dopoldne je bil na Okrajnem sodišču Kamnik sklican narok obravnave v kazenski zadevi zoper Ano Marijo Suhoveršnik, ki sta jo Marjan Šarec in Barbara Iskra Šarec, tožila zaradi opravljanja, kar je, po 161. členu Kazenskega zakonika RS, kaznivo dejanje, za katerega je zagrožena denarna kazen ali zapor do treh mesecev oz. še več, če je dejanje storjeno prek medijev, ali da je tisto, kar nekdo trdi ali raznaša take narave, da ima hude posledice za oškodovanca.

Nekdanja svetnica, ki se je v prejšnji zasedbi občinskega sveta, iz ene največjih županovih “oboževalk”, prelevila v njegovo najgorečnejšo in najglasnejšo nasprotnico, naj bi očitano ji kaznivo dejanje zagrešila 5. marca lani, in sicer v premoru 29. seje občinskega sveta, ko naj bi pred več pričami izrekla trditev, da županova žena “pada po stopnicah”, s čemer naj bi namigovala na to, da je župan Marjan Šarec nasilnež. Zato sta zakonca Šarec, po temeljitem premisleku, zoper Suhoveršnikovo, v ločenih postopkih, vložila zasebni tožbi.

Današnje obravnave, ki jo je vodila sodnica Barbara Kodela Kolar, so se udeležili vsi vabljeni, razen Barbare Iskra Šarec, ki je bila zaradi službenih obveznosti odsotna in jo je zastopal odvetnik.

Odvetnik Blaž Merčun, kot pooblaščenec zakoncev Šarec ter zagovornica Suhoveršnikove, odvetnica Svetlana Vakanjac, sta sodnico že na začetku seznanila, da sta se sprti strani načeloma uspeli zediniti za poravnavo. Zato je sodnica sprejela sklep, da se oba postopka združi v enotno obravnavo ter da med strankama obstaja možnost poravnave, in sicer v smeri, da se obdolžena Ana Marija Suhoveršnik zasebnima tožilcema opraviči ter jima povrne stroške sodnih taks, ki sta jih imela z vložitvijo zasebne tožbe, medtem ko stroške odvetnikov krije vsaka stran zase.

Barbara in Marjan Šarec

Barbara in Marjan Šarec

Čeprav je bilo že od samega začetka nekako očitno, da nobeni izmed sprtih strani ni do nadaljevanja postopka, ki bi utegnil biti dolgotrajen, predvsem pa drag in najbrž tudi nesmiseln, je bilo na obeh straneh čutiti, da sta tožnik in obtoženka, kljub načelnemu dogovoru o poravnavi, še vedno močno vsak na svojem bregu, zato je, pri natančni formulaciji opravičila in podrobnostih o povračilu stroškov, prišlo do manjšega kazanja zob, ki je na trenutke že skorajda nakazoval, da bo poravnava padla v vodo.

Med Šarcem in Suhoveršnikovo je namreč še vedno čutiti precejšnjo napetost, precej odločno pa sta nastopala tudi njuna odvetnika.  Župan je sodnici povedal, da je o vsem skupaj, preden sta ženo vložila tožbo, precej razmišljal. Kaznivo dejanje opravljanja, zaradi katerega sta Šarčeva zoper Suhoveršnikovo sprožila postopek, naj bi bil, po županovih besedah, zgolj vrh ledene gore vseh žalitev, saj mu je Suhoveršnikova med drugim dejala tudi to, da se je nekdaj skrival za svojo mamo, zdaj pa se skriva za občinsko upravo, vendar je pri vsem skupaj popuščal, oz. poskušal vse skupaj preslišati, saj se zaveda, da je šlo za politične zadeve. Vendar sta z ženo, ko je Suhoveršnikova začela vpletati tudi družino, sklenila, da je dovolj. In ker imata vsega dovolj, sta tudi zdaj, čeprav s težkim srcem, sprejela opravičilo in pristala na poravnavo.

Zagovornica Suhoveršnikove se je na to odzvala, da gre za politično konotacijo in za napet medosebni odnos v katerem naj ne bi bila žaljiva zgolj Suhoveršnikova, kar je sprožilo še manjše medsebojno merjenje moči, ki pa ga je sodnica uspela hitro in uspešno umiriti. Obe strani sta nekoliko popustili ter sklenili sodno poravnavo, v kateri se  Ana Marija Suhoveršnik opravičuje za besede, ki jih je izrekla 5. marca lani ter se zavezuje, da tožnikoma v tridesetih dneh povrne stroške sodnih taks, in sicer v višini 240 €, medtem ko stroške odvetnikov nosi vsak stran zase. Tožnika, ki sta se zadovoljila z opravičilom, pa sta zasebno tožbo umaknila.

Burno politično “ljubezensko življenje” med Marjanom Šarcem in Ano Marijo Suhoveršnik, ki sta se v preteklih letih nemalokrat zapletala v hude polemike, je tako dobilo epilog na sodišču. Župan in njegova soproga sta dobila zadoščenje v obliki opravičila, za Suhoveršnikovo, ki jo bo vse skupaj tudi nekaj stalo – lahko bi rekli, da jo je še kar poceni odnesla – pa je to še en osebni in politični udarec, saj se ji na zadnjih volitvah ni uspelo še enkrat uvrstiti v vrste svetnikov, zato se, kot pravi sama, iz političnega življenja povsem umika.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve