Naslovnica / Črna kronika / Avto je po prevračanju zagorel

Avto je po prevračanju zagorel

Nemalo sreče je imel prehiter in vinjen voznik osebnega vozila, ki je v Podhruški zletel s ceste v jarek, se prekucnil na streho, nakar je njegovo vozilo zagorelo.

Včeraj popoldne, nekaj po 16. uri, je v Podhruški prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, podrl spominsko obeležje, nato pa se z vozilom obrnil na streho.

Prevrnjeno vozilo je kmalu zatem tudi zagorelo, vendar se je voznik uspel še pravočasno iz vozila rešiti sam in nepoškodovan.

Na prizorišču nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki najprej pogasili začetni požar vozila in zavarovali kraj dogodka, nato pa vozilo z avtodvigalom še dvignili iz jarka in poskrbeli, da ni prišlo do onesnaženja.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so policisti v postopku z voznikom ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je imel v izdihanem zraku 0.61 mg/l alkohola. Zoper voznika so uvedli prekrškovni postopek.