Naslovnica / KULTURA / Babico s Tigrom je zamenjala Rdeča kapica, Vox Annae pa so zbranim pričarale božično vzdušje

Babico s Tigrom je zamenjala Rdeča kapica, Vox Annae pa so zbranim pričarale božično vzdušje

V prijetno toplem šotoru na parkirišču pod Malim gradom je malčke pričakala slaba novica. Babica Pra in Tiger, ki skupaj pripovedujeta zgodbo o Trnuljčici, sta se zbodla v trn – namesto zaspala, pa zbolela!

Razočarana mladina se je kaj kmalu razvedrila, ko je na oder prifrčala energična Halo Rdeča kapica s svojo babico. V znani pravljici so odigrani tudi prizori, katere sta nam brata Grimm žal zamolčala, recimo: Volk se enostavno ne more upreti igri z gumijastimi račkami – babica in Rdeča kapica pa seveda komunicirata preko telefona!

No, kljub dodatnim zapletom in razpletom se je zgodba končala tako kakor se mora: Volk pojé babico in Rdečo kapico, lovec ju reši in skupaj so živeli srečno do konca svojih dni.

V šotoru pod gradom pa se je uro za predstavo odvil še koncert komornega ženskega pevskega zbora VOX ANNAE. Z božičnimi pesmimi so zbrani publiki pričarale praznično vzdušje in jim ogrele srca.

Poslušalce pa v šotoru niso greli le prelepi glasovi Tunjiških pevk temveč so si lahko mrzle roke odmrznili tudi na vročem čaju, ki ga delijo pri vhodu vsakemu, ki ga je potreben.

Nedeljski večer je tako aktivno zabaval in očaral tako najmlajše kakor tudi malce starejše, v šotoru pa bo vsakdanje dogajanje krajšalo čas obiskovalcem vse do konca naslednjega tedna.