Naslovnica / Črna kronika / Barabe kradejo orodje in žalijo natakarice
Simbolična fotografija

Barabe kradejo orodje in žalijo natakarice

Kamniški nepridipravi ne poznajo počitka, niti ne kažejo spoštovanja do policijske stavke. V minulem tednu so se morali kamniški policisti namreč ponovno ukvarjati z vrsto vlomov, na udaru je bilo znova orodje, nekaj dela so imeli s prometnimi nesrečami, mimogrede pa so bili tudi mirovniki, ki so pomirili sestro in brata ter nedostojnega gosta, ki se je spravil žaliti natakarico.

Kronika policijske postaje Kamnik ( od 11. 1. do 17. 1. 2016 )

TATVINA GOTOVINE, KLJUČEV IN MOBILNEGA TELEFONA V ŠPANIJI
11. 1. 2016 – Na Policijski postaji Kamnik se je oglasila občanka, ki je prijavila, da so ji v Španiji odtujili mobilni telefon, kontaktne ključe njenega osebnega avtomobila in nekaj gotovine. S tem je oškodovana za cca. 200 €.

PROMETNA NESREČA V PODBORŠTU PRI KOMENDI
12. 1. 2016 – Policisti PP Kamnik so bili obveščeni o prometni nesreči v Podboršt pri Komendi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila zapeljal izven vozišča in pri tem trčil v drevo. Ob tem se je lažje telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v zdravstveni dom. Na vozilu je nastala materialna škoda za cca. 3.000 eurov. Povzročitelju, vozniku pa bo izdan plačilni nalog zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča.

PROMETNA NESREČA IZVEN NASELJA ŠPITALIČ
12. 1. 2016 – Policisti PP Kamnik so tega dne obravnavali tudi prometno nesrečo izven naselja Špitalič, kjer je voznica osebnega avtomobila zapeljala v obcestni jarek in se je njeno vozilo prevrnilo na streho. Tudi tu je nastala je materialna škoda na vozilu, voznica pa je zaradi lažjih telesnih poškodb zdravniško pomoč iskala sama. Zaradi nepravilne vožnje ji je bil izdan plačilni nalog.

VLOM V NOVOGRADNJO STANOVANJSKE HIŠE V OKOLICI KAMNIKA
13. 1. 2016 – Policisti PP Kamnik so obravnavali vlom v novogradnjo v okolici Kamnika. Neznani storilec je z razbijanjem stekla na vhodnih vratih prišel v notranjost novogradnje, kjer je odtujil več kosov gradbenega orodja v skupni vrednosti 8.300 eurov. Policisti v zvezi še zbirajo obvestila in bodo o ugotovitvah seznanili okrožno državno tožilstvo.

SPOR MED SESTRO IN BRATOM
13. 1. 2016 – V stanovanju enega izmed blokov v Kamniku, so policisti opravili intervencijo, kjer je prišlo do spora med bratom in sestro, ki sta pri tem vpila in žalila drug drugega. Obema je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

POŠKODOVANJE VOZILA V KAMNIKU
14. 1. 2016 – Policisti PP Kamnik so bili obveščeni, da je na enem izmed parkirišč pred stanovanjskim blokom v Kamniku nekdo poškodoval osebni avtomobil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim predmetom namerno poškodoval pokrov motorja streho in prtljažnik vozila in s tem oškodovanki naredil za cca. 400 eurov materialne škode. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo za poškodovanje tuje stvari.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
15. 1. 2016 – Policisti so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo v Kamniku, kjer je neznani storilec z lomljenjem cilindrične ključavnice poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, kar mu iz neznanega razloga ni uspelo in je od dejanja odstopil. Oškodovanki je s poškodbo ključavnice povzročil za cca. 100 eurov materialne škode. Podana bo kazenska ovadba.

VŽIG VOZILA MED VOŽNJO V PALOVČAH

zgorel avto palovce

15. 1. 2016 – Policisti so bili poslani v Palovče, kjer je voznici osebnega vozila med vožnjo zagorel avto. Na kraj so prišli tudi gasilci PGD Kamnik, ki so vozilo pogasili. Na vozilu nastala materialna škoda za cca. 500 eurov. Ker je bila tuja krivda izključena, bodo policisti poslali poročilo na okrožno državno tožilstvo.

NEDOSTOJNO VEDENJE V GOSTINSKEM LOKALU V KAMNIKU
16. 1. 2016 – Eden izmed gostov gostinskega lokala v Kamniku se je nespodobno vedel do natakarice s tem, da jo je jo žalil. Policisti PP Kamnik so gosta pomirili in mu za kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog, mi pa dodajamo, da je imel gost srečo, da ni naletel na znamenito tuhinjsko natakarico, ki bi mu že dala vetra.

USTAVITEV NIHALKE NA VELIKI PLANINI ZARADI VREMENSKIH RAZMER
17. 1. 2016 – Policisti PP Kamnik so bili obveščeni o ustavitvi nihalke na Veliko planino zaradi vremenskih razmer, pri čimer je na Veliki planini ostalo cca. 70 oseb. Na kraj so poleg gasilcev PGD Kamnik, predstavnikov civilne zaščite in gorske reševalne službe odšli tudi policisti, ki so pomagali pri prevozu oseb nazaj v dolino.