Naslovnica / KULTURA / Bizarni cirkus je (bil) v mestu

Bizarni cirkus je (bil) v mestu

V Barutani je včeraj oder pretresal trio z imenom Mismo Nismo in sicer z žonglerskim koncertom; cirkusantje z žilico za glasbo in posluh torej.

Sicer bi tej glasbi komajda lahko rekli koncert in teniški žogici na glavi žongliranje – so pa presenetili z drugimi aspekti svojega performansa, ki so ujeli gledalce nepripravljene; namreč, tepež z računalniško tipkovnico po glavi in manjši (najbrž) zaigran pretep med nastopajočimi niso nekaj vsakdanjega na odru.

Sami zase pravijo, da so alt-art skupina ki menijo “da lahko noisersko metodologijo prenesejo tudi na cirkus in s tovrstnim eksperimentiranjem osvobodijo žanr ter tako najdejo nove poti, po katerih bi ga lahko še razvijali. Projekt se poigrava s kapitalistično realnostjo, hkrati pa s fiktivno postapokaliptično prihodnostjo, ki lahko na odru obstajata sočasno.”

O postapokaliptični prihodnosti težko govorimo, lahko pa z gotovostjo trdimo da je včerajšnji nastop zabaval vse prisotne in jih spravil do smeha – to, k čemur naj bi cirkus tudi stremel – in s tem vsaj nekoliko potešili željo obiskovalcev po pravem žonglerskem cirkusu, z ognjem in akrobati ter še čem.

Včerajšnji bizarni cirkus je le en izmed mnogih Barutanskih dogodkov, ki so se in se še bodo odvili v kreativni četrti, ekipa KČ Barutana pa vas naslednji teden vabi na koncert Shadow Universe.