Naslovnica / NOVICE / Blagoslov Trebušakove kapelice v Golicah

Blagoslov Trebušakove kapelice v Golicah

V Golicah v Tuhinjski dolini je bila včeraj slovesno blagosloviljena Trebušakova kapelica, ki je posvečena Brezmadežni Devici Mariji.

blagoslov trebusakove kapelice 4

Včerajšnja nedelja je bila v vasi Golice nekaj posebnega, saj je v zgodnje popoldanskih urah sredi vasi potekal slovesen blagoslov Trebušakove kapelice, ki jo je, ob prisotnosti domala vseh vaščanov Golic ter številnih drugih gostov, blagoslovil tuhinjski župnik Nikolaj Štolcar.

blagoslov trebusakove kapelice s 1

 

Kapelico je postavil Trebušakov Tone oz. Anton Hribar, ki se je že pred časom zaobljubil, da bo za svojo petdesetletnico postavil kapelico. Svojo namero je, ob nesebični pomoči številnih prijateljev, sosedov, sorodnikov in svoje družine, dokončno uresničil včeraj, dan pred današnjim Velikim Šmarnom, ki ni zgolj eden izmed večjih slovenskih katoliških praznikov, ampak hkrati tudi Tonetov rojstni dan, zato najbrž ni prav nič nenavadno, da je nova ter lično urejena kapelica posvečena prav Mariji, katere kip, ki krasi kapelico, je šel Trebušakov Tone osebno iskat v Medjugorje.

blagoslov trebusakove kapelice 19

Anton Hribar z družino in župnikom.

blagoslov trebusakove kapelice 18

Marinka Mošnik.

Po blagoslovu je nekaj besed o zgodovini vasi Golice, ki se v arhivskih listinah prvič omenja v 14. stoletju, je spregovorila tudi sovaščanka Marinka Mošnik, ki se je ob tem, v imenu Antona Hribarja in njegove družine vsem, ki so sodelovali za pomoč pri postavitvi kapelice iskreno zahvalila, Trebušakov Tone oz. Tonko, kot mu tudi pravijo prijatelji, ki danes praznuje srečanje z Abrahamom, pa je vse zbrane povabil na priložnostno pogostitev in sproščeno druženje pod mlajem, ki so ga njegovemu jubileju v čast, že pred blagoslovom postavili njegovi prijatelji Kofetkarji, ki so ob tej priložnosti prevzeli tudi skrb za kuhinjo.

blagoslov trebusakove kapelice 28

Pri postavitvi kapelice so Trebušakovemu Tonetu veliko pomagali tudi prijatelji iz neformalnega tuhinjskega društva “Kofetkarji”.

Golice so od sinoči bogatejše za novo kapelico, Trebušakov Tone pa je danes vstopil v drugo polovico svojega stoletja. Naj bo veselo, zdravo in prizanesljivo z življenskimi preizkušnjami.

blagoslov trebusakove kapelice 25

Letnik 66, zaloga omejena.

Tone, vse najboljše in še na mnoga leta!

 

blagoslov trebusakove kapelice w 3

blagoslov trebusakove kapelice w 5