Naslovnica / NOVICE / Bo Katzenberg postal azilni dom za migrante?

Bo Katzenberg postal azilni dom za migrante?

Družba Miloša Milovića VPS svetovanje d.o.o., ki je na dražbi kupila nekdanjo upravno stavbo smodnišnice oz. dvorec Katzenberg, ima v Velenju v lasti tudi nekdanji Vegradov samski dom, za katerega ima z državo sklenjeno najemno pogodbo za ureditev azilnega doma, vendar Milović zagotavlja, da tega v Katzenbergu ne bo.

Prodaja nekdanje upravne stavbe smodnišnice oz. Katzenberga, za katero bi Občina Kamnik, lahko uveljavljala predkupno pravico, vendar je ni, že razburja Kamničane, bržkone pa povsem upravičeno in sicer iz vsaj dveh razlogov.

Zapravljena priložnost

Po eni strani zaradi tega, ker občani kamniške občine povečini nikakor ne morejo razumeti, zakaj se je Občina Kamnik odpovedala izvrstni priložnosti oz. možnosti uveljavitve predkupne pravice, s katero bi, za vsega 310.000 evrov oz. po ceni manj kot 10 evrov za kvadratni meter, prišla do 31643 kvadratnih metrov velikega zemljišča znotraj nekdanje smodnišnice, na katerem se, razen nekdanje upravne stavbe, nahaja še več pomožnih objektov, po drugi strani pa jih vsaj nekoliko skrbijo tudi prihodnje namere uspešnega dražitelja oz. kupca, družbe VPS svetovanje d.o.o., in sicer zaradi tega, ker ima omenjena družba v lasti tudi nekdanji Vegradov samski dom v Velenju, za katerega ima z državo sklenjeno najemno pogodbo za ureditev azilnega doma za migrante, kar je v Velenju, ko je vse skupaj prišlo v javnost, dvignilo nemajhen odpor tamkajšnjih prebivalcev in tudi lokalne skupnosti.

Azilni dom?

Miloš Milović, solastnik in direktor družbe VPS svetovanje d.o.o., ki je kot uspešen dražitelj, glede na to, da Občina Kamnik res ni uveljavila predkupne pravice, praktično že formalni lastnik Katzenberga, nam je v enem izmed preteklih telefonskih pogovorov dejal, da je njegova družba omenjene nepremičnine kot naložbeno investicijo, saj kompleks zemljišč in stavba upravne stavbe ponujajo številne poslovne možnosti in priložnosti.

Ker pa ima omenjena družba za eno izmed svojih nepremičnin oz. nekdanji Vegradov samski dom v Velenju, z namenom azilnega doma oz. t.i. integracijske hiše, že sklenjeno pogodbo z državo, pa bržkone obstaja povsem obstaja realna možnost, da nameravajo takšen azilni dom urediti tudi v ogromni stavbi nekdanje uprave smodnišnice, ki bi bila (tudi) za kaj takšnega kot nalašč.

Zato smo Miloša Milovića ponovno poklicali z namenom, da bi ga vprašali, ali namerava njegovo podjetje morebiti tudi Katzenberg državi ponuditi za namen ureditve azilnega doma, kot je to storil z nekdanjem Vegradovim samskim domom v Velenju, vendar ga žal nismo uspeli priklicati, saj nam je sporočil, da se trenutno nahaja v Bosni ter da se vrne šele v nedeljo. * (glej dodatek prispevka)

Podpora župana in občinske uprave

Sodeč po dogajanju v zadnjih dveh/treh tednih ter informacijah, ki smo jih dobili iz različnih virov, še posebej pa po včerajšnjem dogajanju na seji Občinskega sveta Občine Kamnik, čemur bomo več pozornosti namenili v prihodnjih prispevkih, pa se poraja občutek, da imajo namere družbe VPS svetovanje d.o.o., kakršne koli že so, tudi (vsaj tiho) podporo odhajajočega župana Marjana Šarca ter vodilnih uradnikov njegove občinske uprave. Le-ti namreč niso izkoristili dane priložnosti, za nameček pa, vsaj tako se dozdeva, storili tudi domala vse, da do uveljavitve predkupne pravice ne bi moglo priti niti na pobudo občinskih svetnic oz. svetnikov, ki so zamujeno priložnost na včerajšnji seji povečini obžalovali, pri tem pa nekateri izmed njih izrazili tudi nezadovoljstvo nad delom občinske uprave.

Najbrž pa je njihovo nezadovoljstvo nad delom vodstva občinske uprave danes še toliko večje, saj je jasno, da jih je direktorica občinske uprave Maja Sušnik, na včerajšnji seji vsaj zavajala, če ne že kar debelo nalagala, ko je na konkretno zastavljeno vprašanje svetnice, ali je Občina Kamnik že prejela vlogo za uveljavljanje predkupne pravice za Katzenberg dejala, da je še ne.

Kljub njenemu suverenemu zagotovili, se je danes namreč izkazalo, da je šlo, bodisi za namerno laž, bodisi za »netočno informacijo«, kajti ne le, da naj bi  Občina Kamnik omenjeno vlogo prejela že 16. maja 2018, ampak naj bi 28. maja 2018 izdala tudi že potrdilo, da predkupne pravice ne bo uveljavljala, za kar se je direktorica občinske uprave Maja Sušnik svetnikom in svetnicam tudi pisno opravičila z obširnim opravičilom in pojasnilom, ki ga bomo objavili v enem izmed prihodnjih prispevkov

* Dodatek k prispevku

Milović: “Azilnega doma za migrante zagotovo ne bo!”

Nekaj ur po objavi prispevka, ko se je sledjič uspel priti do telefonskega signala, nas je poklical Miloš Milovič, lastnik in direktor podjetja VPS svetovanje d.o.o., ki je na dražbi kupilo Katzenberg, ter nam v kratkem telefonskem pogovoru dejal, da kot kupec Katzenberga zagotavlja, da azilnega doma v Katzenbergu zagotovo ne bo.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve