Naslovnica / Trači in tračnice / Bo Marjan Šarec kandidiral za predsednika države?

Bo Marjan Šarec kandidiral za predsednika države?

Da ima kamniški župan ambicioznejše karierne načrte od vodenja Občine Kamnik, se po Kamniku šušlja že kar nekaj časa, po pisanju časopisa Dnevnik, v katerem so danes zapisali, da bi kamniški župan, kot »zanimiv kandidat«, utegnil popestriti predsedniške volitve leta 2017, pa gre sklepati, da govorice niso povsem zvite iz trte.

V prispevku “Boruta Pahorja bo težko spraviti iz predsedniške palače” , ki ga je danes priobčil časopis Dnevnik, je avtorica Meta Roglič namreč zapisala, da naj bi SD in DeSUS na predsedniških volitvah ne nastopila s svojim predsedniškim kandidatom, pri čemer skoraj zagotovo ne bi podprli zdajšnjega predsednika Boruta Pahorja, ampak raje »kakšnega zanimivega kandidata, ki ni del sedanje visoke politike«. Po navedbah Dnevnika naj bi bil, po mnenju nekaterih iz stranke upokojencev, takšen zanimiv kandidat kamniški župan Marjan Šarec, iz česar bi lahko domnevali, da pogovori o morebitni podpori kandidature Marjana Šarca že potekajo.

Ne gre namreč pozabiti, da ima pomembno vlogo v stranki upokojencev nekdanja kulturna ministrica, Kamničanka Julijana Bizjak Mlakar, ki je v prvem Šarčevem mandatu opravljala tudi naloge »njegove« podžupanje, kot se je izkazalo že večkrat, pa je Šarec v precej dobrih odnosih tudi s predsednikom stranke Karlom Erjavcem, ki mu je osebno podporo izrekel že pred županskimi volitvami leta 2010 (glej video).

 

Foto: FB profil Marjana Šarca.

Bo Marjan Šarec “popestril” tudi predsedniške volitve?”Foto: FB profil Marjana Šarca.

Na svojstven način se je na zapis v Dnevniku odzval tudi Marjan Šarec, ki je na družabnem omrežju objavil fotografijo zapisa in pod njem hudomušno zapisal: »V Kamniku sem “popestril” že dvakrat.«, kar bi lahko razumeli tudi kot samozavestno napoved oz. prepričanje, da ima kot predsedniški kandidat realne možnosti za izvolitev. Podobno kot pred leti, ko je domala za hec kandidiral, nato pa, z veliko podporo volivcev, dvakrat zapored povsem zares zmagal na volitvah.

 

Do predsedniških volitev je zaenkrat sicer še daleč, bi pa morebitna kandidatura kamniškega župana, utegnila v Kamniku povzročiti kar precej zapletov, saj bi Občina Kamnik, ob morebitni izvolitvi ostala brez župana še pred koncem izteka mandata. Predsedniške volitve bodo namreč že leta 2017, medtem ko so nove lokalne volitve predvidene šele leto kasneje.

Ne glede na vse, pa smo lahko prepričani, da bi bil morebitni dvoboj predsedniških kandidatov, razvpitega »tisoč mojstrskega ljubitelja mladih mišk ter oskrbnika zlate ribice« Boruta Pahorja in, do pojave in lika aktualnega predsednika države precej kritičnega Marjana Šarca oz. “Serpentinška”, kot mu spričo nekdanje igralske kariere še vedno reče kak politični nasprotnik, nadvse zanimiv.