Naslovnica / Črna kronika / »Bombni« preplah v središču Kamnika

»Bombni« preplah v središču Kamnika

Trg prijateljstva v Kamniku je zaprt in zastražen s policisti, zaradi domnevne nevarnosti pa so bili iz bližnje šole in vrtca evakuirani tudi otroci.

Nemalo Kamničank in Kamničanov se danes že celo dopoldne sprašuje, kaj se dogaja v središču Kamnika, kjer je moč videti večje število policistk in policistov, širša okolica Trga prijateljstva, med tržnico, občino in policijsko postajo, pa je zavarovana s policijskim trakom in policisti.

Ker se v bližini, razen občinske stavbe, policije in sodišča, nahajata tudi Osnovna šola 27. julij in enota vrtca, pa samo dogajanje zbuja še toliko večjo pozornost in zaskrbljenost. Med drugim tudi zaradi tega, ker so bili otroci iz osnovne šole in vrtca evakuirani v Dom kulture Kamnik, tako da je (vsaj ta) skrb odveč, saj otroci niso v nevarnosti.

Da so otroci res na varnem, sta nam v telefonskem pogovoru potrdila tako ravnateljica OŠ 27. julij Jasna Lampe, kot tudi Matjaž Srša, poveljnik Civilne zaščite Kamnik, ki nam je povedal, da je so bili za evakuacijo otrok zaprošeni s strani Policije.

Po navedbah Občine Kamnik je bila danes, 20. septembra 2021, je bila Policija obveščena o izrednem dogodku v okolici Osnovne šole 27. julij Kamnik in enote Kamenček Vrtca Antona Medveda Kamnik. Ob tem je bilo s strani Policije preventivno odrejena evakuacija otrok in zaposlenih iz obeh ustanovah. Civilna zaščita je pri tem skupaj z Domom kulture Kamnik nudila logistično podporo pri začasni namestitvi otrok v Dom kulture Kamnik. Otrokom je bil zagotovljen topel obrok, način prevzema otrok pa bosta uskladila in obvestila starše vrtec in šola.

Policijska uprava Ljubljana je z informacijami o dogajanju v Kamniku zaenkrat še zelo skopa, saj so policisti sprva navedli zgolj to, da policisti na območju Trga prijateljstva v Kamniku izvajajo operativne naloge, vendar smo, iz različnih zanesljivih, vendar neuradnih virov uspeli izvedeti, da naj bi domnevno obstajala »grožnja z bombo« oz. “možnost bombne nevarnosti”.

 

 

Le-to naj bi, po navedbah naših virov, povzročil neznan oz. zapuščen predmet, ki se nahaja na zavarovanem oz. zastraženem parkirišču, kot smo že dejali, pa gre zaenkrat zgolj za neuradne informacije.

Domnevne “bombne nevarnosti” ni več, s Policijske uprave Ljubljana pa so okoli 12:30 sporočili, da so bili danes obveščeni o dogodku na območju Kamnika, kjer bi lahko prišlo do ogrožanja varnosti. V okviru policijskih nalog je bila, za čas preveritve sumov, preventivno evakuirana ena izmed šol. Policija glede tega nadaljuje s kriminalistično preiskavo zaradi sumov kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo. Obenem policisti dodajajo, da več podrobnosti zaradi preiskave, ki še poteka, ne morejo posredovati.