Naslovnica / POUDARJENO / Boštjan Erjavšek – Beli je že tretjič zapored postal zmagovalec teka na Dugem otoku

Boštjan Erjavšek – Beli je že tretjič zapored postal zmagovalec teka na Dugem otoku

Boštjan Erjavšek – Beli (Calcit Bike Team) se je minulo soboto, na povabilo organizatorja teka, znova udeležil 40 kilometrske tekaške preizkušnje na Dugem otoku ter ponovno zmagal, njegov uspeh pa je z zmago na srednji 24 kilometrski razdalji dopolnil še Sebastjan Zarnik.

640 ljubiteljev trail teka čez drn in strn so se na Dugem otoku tokrat preizkusili na treh razdaljah, 11 kilometrski preizkušnji Bay Green , 24 kilometrski preizkušnji Cliff Blue in letos prvič tudi Red 40km.

Na 40km preizkušnji s 1200 metri višinske razlike si je, kot že dve leti zapored, zmago pritekel Boštjan Erjavšek – Beli (Calcit Bike Team), ki se je teka ponovno udeležil na povabilo organizatorja.

Boštjan je precej naporno in razgibano 40-kilometrsko traso pretekel v 3urah, 40 minutah in 41 sekundah oz. kar 16. minut hitreje od drugouvrščenega Sama Knaflja.

Kot je povedal Boštjan, je bila trasa zelo lepa, saj so tekači prvih 8km tekli povsem ob obali, nato pa na strmem bregu zagrizli v kolena. Tekačem je bilo naklonjeno tudi oblačno in nekoliko vetrovno vreme, tako da je Boštjan, kot je dejal sam, v teku užival, še bolj pa ob pogledu nazaj, ko za njim ni bilo opaziti nobenega tekača.

Po besedah Boštjana je nekaj manj užitkov nudil teren med 16. in 20 kilometrom, ki je, zaradi kot britev ostrih skal, zahteval nemalo previdnosti, kar pa je šlo Boštjanu, ki je takšnega terena že vajen, šlo še bolj na roke in je lahko prednost še povečal.

V nadaljevanju poti se je pot znova izboljšala, pokazalo pa se je tudi sonce, Boštjan pa je, kot pravi sam, v spodobnem tempu nadaljeval pot do cilja, kjer je z nasmehom na ustih znova snel zmagovalni ciljni trak, ki je že tretji tovrstni v njegovi zbirki.

Da pa je bil tekaški Dugi otok obarvan domala opvsem kamniško, pa je z zmago na srednji, 24 kilometrski razdalji poskrbel tudi Sebastjan Zarnik, ki je za dobre štiri minute in pol na omenjeni razdalji popravil Boštjanov rekord.