Naslovnica / NOVICE / Brezplačna sol za posipanje
dav

Brezplačna sol za posipanje

Vsako gospodinjstvo na območju Občine Kamnik lahko na sedežu Komunalnega podjetja Kamnik prevzame 10 kilogramsko vrečo soli za posipanje.

Glede na trenutne in prihajajoče zimske razmere ter v skrbi za varnost občank in občanov, se je Občina Kamnik tudi letos odločila, da vsakemu gospodinjstvu občine omogoči brezplačen prevzem 10 kilogramske vreče soli za posipanje.

Vrečo soli lahko prevzamete na sedežu Komunalnega podjetja Kamnik, d. o. o. na Cankarjevi cesti 11 (pred vhodom v skladišče). Opozorilo: Brezplačna vreča soli pripada enemu gospodinjstvu, ne posameznemu članu gospodinjstva.

Pri prevzemu soli je treba pokazati osebni dokument, iz katerega bo razvidno, da ste občanka ali občan občine Kamnik. Za prevzem soli je obvezna nošnja zaščitne maske in upoštevanje ostalih priporočil ter navodil zoper širjenje virusa COVID-19.

Sol lahko prevzamete do konca zime, in sicer od ponedeljka do petka med 7.30 in 14.30.

Še dobronamerno opozorilo: Strokovnjaki in naravovarstveniki že vrsto let opozarjajo, da pretirano, predvsem pa nekontrolirano soljenje cest in pločnikov, močno obremenjuje okolje, zaradi česar so soljenje cest v precej državah opustili že pred leti, zato s prevzeto soljo ravnajte preudarno, s soljenjem pa ne pretiravajte.