Naslovnica / Napovedi in obvestila / Brezplačni avtobusni prevoz na prvo polfinalno tekmo moške ekipe Calcit Volley

Brezplačni avtobusni prevoz na prvo polfinalno tekmo moške ekipe Calcit Volley

Dragi zvesti navijači Calcit Volleyja!

Po krajšem premoru se v tekmovalni ritem in boj za naslov državnega prvaka vrača tudi moška ekipa Calcit Volley. Minuli vikend so fantje dobili nasprotnika v polfinalnih tekmah. Ovira na poti do velikega finala bo OK Salonit Anhovo. Prva tekma bo odigrana v gosteh, kamor bomo tudi tokrat odpotovali skupaj.
Navijaški avtobus bo v Kanal odpeljal v sredo, 11. aprila, ob 16.30 izpred ŠD Kamnik. Tekma se bo pričela ob 19. uri. Prijave sprejemamo na e-poštni naslov calcit.volleyball@gmail.com.
Gremo skupaj do vrha!
Calcit Volley

Kapetan si želi podpore navijačev

Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v sredo po štirinajstdnevnem premoru spet stopili na odbojkarsko igrišče in v prvi polfinalni tekmi končnice 1. DOL za moške gostovali v Kanalu. Njihov nasprotnik bo Salonit Anhovo, ekipa, ki jih je v rednem delu državnega prvenstva obakrat premagala, zato pa so bili Kamničani boljši v modri skupini in v obeh tekmah četrtfinala pokala Slovenije. Tekma se bo začela ob 19. uri v ŠD Kanal, druga bo na sporedu v soboto, 14. aprila, morebitna tretja pa dan pozneje, obakrat prav tako ob 19.00.

Kamničanom je nekoliko daljši premor po koncu modre skupine – kot drugouvrščeni ekipi jim ni bilo treba igrati četrtfinala končnice – prišel zelo prav. Predvsem zato, da so nekateri igralci pozdravili svoje poškodbe, med njimi tudi Andrej Štembergar Zupan, tako da bo imel trener Gašper Ribič v polfinalnih obračunih s Kanalci spet nekoliko več izbire.

»Počitek nam je zagotovo prišel prav, čeprav v primerjavi s Kanalci še ne bomo v tekmovalnem ritmu. Toda po drugi strani smo vsaj do neke mere pozdravili poškodbe, ki v letošnji sezoni predstavljajo veliko težavo za našo ekipo. Poškodbe resnično niso bile nedolžne, tako je Domen Kotnik letošnjo sezono že končal, razveseljivo pa je, da se po poškodbi kolena počasi vrača Sašo Štalekar. Težave sta imela tudi Tine Kvas in Primož Vidmar, pa tudi sam se počasi vračam v formo, v kateri sem bil pred težavami s kolenom. Bolečine so zaradi ciste v sklepu sicer še prisotne, a me pri samih telesnih obremenitvah ne ovirajo,« je trenutno zdravstveno stanje v kamniški ekipi opisal njihov kapetan Andrej Štembergar Zupan, ki v modri skupini prav zaradi opisane poškodbe na večini tekem ni mogel pomagati soigralcem.

»Verjetno je vsakemu športniku težko spremljati tekme s klopi ali še huje s tribune, vendar je to žal sestavni del športa. Vesel sem, po drugi strani pa tudi nisem dvomil, da je ekipa tudi brez mene odigrala kakovostno in da smo na koncu redni del končali na drugem mestu.«

Kamniški kapetan je tako zadnjo medsebojno tekmo s Kanalci, ki so jo dobil odbojkarji Calcit Volleyja, spremljal s tribune, v sredo pa bo morda en od adutov slovenskih podprvakov.

»Salonit je ekipa, ki že vrsto sezon sodi v vrh slovenske odbojke. Kanalci igrajo kakovostno in borbeno odbojko, zato verjamem, da bodo vse tekme težke. V končnici tako ali tako ne bo lahkih tekem, vendar verjamem v svojo ekipo, zato se nadejam dobre igre in boja za vsako žogo. Morda Kanalci modre skupine resda niso odigrali tako kot redni del državnega prvenstva, vendar so bile letos tekme v njej nekoliko specifične. Igrali smo po enokrožnem sistemu, razlike med ekipami so bile minimalne, tako da je bila v boju za najvišja mesta lahko usodna že ena sama tekma. Prav to se je zgodilo Salonitu, vendar to še ne spremeni dejstva, da so pred nami težke tekme, verjamem pa, da lahko že v sredo pridemo do prve zmage,« meni 28-letni Štembergar Zupan, ki si v Kanalu želi tudi podpore kamniških navijačev.

»V Kanalu so domači navijači vedno glasni, zato si želim, da bi tudi mi imeli glasno podporo s tribun. Dejstvo je, da bodo odločale malenkosti, mi pa se bomo morali predvsem osredotočiti na svojo igro in narediti vse tako, kot znamo. Drugo nas niti ne zanima,« je pred gostovanjem v Kanalu odločen kapetan Calcit Volleyja.

V drugem polfinalnem obračunu se bosta pomerili ekipi ACH Volleyja in Panvite Pomgrada. Prva tekma bo na sporedu v Murski Soboti, prav tako v sredo, druga v soboto v Ljubljani, kjer bo tudi morebitna tretja.

Spored prvih polfinalnih tekem končnice 1. DOL za moške:

Sreda, 11. april: Salonit Anhovo – Calcit Volley (ŠD Kanal, 19:00), Panvita Pomgrad – ACH Volley (dvorana OŠ 1, 20:00).