Naslovnica / ŠPORT / Calcit Volley bo osmino finala igral proti domačinom v milanskem mehurčku

Calcit Volley bo osmino finala igral proti domačinom v milanskem mehurčku

Evropska odbojkarska zveza CEV je, da bi zmanjšala izpostavljenost novemu koronavirusu, spremenila format tekmovanj za nadaljevanje tekmovanj v pokalih CEV in Challenge. V skrbi za varnost in dobro počutje športnikov, uradnikov in vseh, ki so povezani z organizacijo tekmovanj, se bodo ta decembra nadaljevala v mehurčkih.

Namesto običajnega sistema tekmovanja, v katerem so ekipe odigrale po eno tekmo doma in eno v gosteh, se bodo v mehurčku štirih ekip na istem prizorišču odvijale tekme osmine finala in četrtfinala. V osmini finala se bosta po dve ekipi pomerili le enkrat, zmagovalca pa se bosta uvrstila neposredno v četrtfinale, ki bo odigrano naslednji dan, prav tako v le enem obračunu.

Spremenjeni format tekmovanja bo zmanjšal število potovanj in olajšal njihovo organizacijo v času številnih omejitev, ki so jih v ponovnem valu pandemije koronavirusa uvedle nacionalne oblasti po Evropi. Na ta način CEV zagotavlja, da se bodo tekmovanja nadaljevala tudi v času zaostrenih zdravstvenih razmer. Kot pri vseh tekmovanjih bodo organizatorji morali upoštevati stroge higienske in zdravstvene protokole za zajezitev širjenja bolezni.

Kamniška ekipa Calcit Volley, ki se je z zmago nad skopskim Vardarjem uvrstila v nadaljevanje pokala Challenge, bo tekmo osmine finala odigrala v milanskem mehurčku 8. in 9. decembra, nasprotnik pa bo domača ekipa Allianz Powervolley Milano, katerega dres nosi tudi reprezentant Jan Kozamernik. V istem balončku se bo odvila še tekma med Dinamom iz Bukarešte in ekipo Marek Dupnitsa iz Bolgarije. Zmagovalca dvobojev se bosta naslednji dan pomerila v četrtfinalu.

Mateja Živoder, Calcit Volley