Naslovnica / POUDARJENO / Calcitovci na domačem turnirju premagali prvake Srbije, Avstrije in Hrvaške

Calcitovci na domačem turnirju premagali prvake Srbije, Avstrije in Hrvaške

Odbojkarji Calcit Volleyja so na turnirju za pokal Kamnika s tremi zmagami zanesljivo osvojili prvo mesto. V prvi sobotni tekmi so bili s 3:0 (15, 18, 15) boljši od srbskega prvaka Vojvodine, v zadnji tekmi sobotnega programa pa so prav tako s 3:0 (24, 16, 19) odpravili še SK Zadrugo Aich/Dob. Prvo mesto so potrdili z nedeljsko zmago proti zagrebški Mladosti s 3:1 (21, 17, -21, 23).

Za odbojkarji Calcit Volleyja je mesec dni trdega dela, zato so njihove noge še težke, roke pa tudi ne vedno najbolj natančne, vendar pa jih to ni zaustavilo na poti do prvega mesta na domačem turnirju. Hkrati so se domačim gledalcem predstavile tudi vse letošnje okrepitve, povratnika Jan Brulec in Jan Planinc ter Mario Koncilja in Milosz Hebda, medtem ko je zaradi poškodbe manjkal Boyan Yordanov. Prav tako v dveh dneh zaradi lažje poškodbe ni igral Miha Bregar.

Na prvi tekmi so varovanci Marka Brumna brez večjih težav opravili z Vojvodino, ki pa dvoboja s Kamničani ni odigrala v najmočnejši zasedbi. Domači odbojkarji so bili boljši v vseh elementih igre, dosegli so tudi 11 blokov, točke za zmago pa so dosegli: Maxson Pereira 14, Mario Koncilja 8, Milosz Hebda 11, Jan Planinc 6, Jan Brulec 1, Luka Lazar 6 in Bor Jese Rotar, ki je v igro vstopil v tretjem nizu, 3. Na mestu libera je igral Klemen Hribar.

V popolnoma drugačni zasedbi so kamniški odbojkarji vstopili v dvoboj z ekipo, ki jo vodi Matjaž Brumen. Nekoliko več težav so domačini imeli le v uvodnem nizu, ki so ga dobili na razliko, v drugem in tretjem pa so bili boljši v vseh elementih igre, s kar šestimi bloki, od 11, pa se je izkazal Jure Lakner, ki je na koncu zbral 9 točk. Dosegli so jih še Tine Kvas 1, Domen Kotnik 10, Andrej Štembergar Zupan 12, Luka Lazar 7 in Bor Jese Rotar 12. Na mestu libera je igral Jan Planinc.

Najbolj enakovreden obračun so imeli slovenski podprvaki v dvoboju z Zagrebčani. V izenačenem prvem nizu so Kamničani odpor gostov zlomili v končnici, v drugem so bili ves čas boljši, medtem ko je tretji niz pripadel Zagrebčanom. Tudi v četrtem so bili varovanci Radovana Malevića večji del niza v prednosti, vodili so tudi že s 16:7, toda nepopustljivi Kamničani so s preobratom prišli še do tretje zmage na turnirju. Najbolj učinkovit igralec domače ekipe je bil Maxson Pereira z 22 točkami, dosegli pa so jih še Mario Koncilja 9, Milosz Hebda 16, Jan Brulec 2, Jure Lakner 2, Domen Kotnik 6, Andrej Štembergar Zupan 12 in Luka Lazar 1. Na mestu libera je igral Klemen Hribar.

»Čeprav smo si želeli zmagati na turnirju, pa smo v prvi vrsti želeli preveriti vse svoje igralce, ki jih trenutno imamo na voljo. V obeh namerah smo uspeli. Žal mi je le, da Vojvodina proti nam ni igrala v najboljši zasedbi, tudi Dobljani so imeli nekaj težav s sestavo ekipe, zato pa je Mladost igrala z vsemi najboljši. Prvi niz so nam bili večinoma enakovredni v igri, v drugem smo bili veliko boljši, tretji je pripadel njim, v četrtem pa smo bili že v velikem zaostanku, a so fantje v končnici prikazali odlično igro. S tem smo končali prvi ciklus priprav, veseli me, da so fantje zdržali napore, prvi vtis je dober, ali pa bo to dovolj za dosego ciljev, ki smo si jih zadali, bomo pa še morali počakati,« je po zmagi na domačem turnirju dejal Marko Brumen, ki se je po treh letih vrnil na kamniško klop.

Že v sredo čaka Calcit Volley pripravljalna tekma v Kanalu, kjer se bodo pomerili z domačim Salonitom. »V sredo igramo v Kanalu. Pričakujem primeren pristop. Jutri bomo igralce spočili, imeli bodo prost dan, tako da bodo v sredo prišli s svežimi glavami na tekmo. Pričakujem dober odnos in po možnosti tudi zmago,« je še povedal Brumen, ki bo v soboto z ekipo doma gostil češko Ostravo, prihodnji konec tedna pa bodo nastopili na mednarodnem turnirju v Novem Sadu. Ob domači Vojvodini in Mladosti iz Zagreba bodo Kamničani igrali še z ACH Volleyjem.

Gostujoči trenerji zadovoljni s turnirjem, dobili smernice za naprej

Novosadčani so v Kamnik prišli brez svojih štirih reprezentantov. Temu primerno je njihov trener Siniša Gavrančić ocenil igro. »Za nas je bil to zelo dobrodošel turnir, saj smo po mesecu in pol priprav odigrali prve tekme. Turnir je bil dober, ekipe so bile dobre, mi pa sicer še nismo bili kompletni. S časom pričakujem boljšo igro z naše strani. Na turnirju v Novem Sadu bomo zagotovo bolje pripravljeni, turnir bo kakovosten, pričakujem, da se bo igrala dobra odbojka.«

Prav tako so še v povojih sosedje iz Avstrije. »Pozna se nam manko igralcev, nismo mogli rotirati ekipe. Pred dobrima dvema tednoma smo šele začeli, imeli smo nekaj težav s poškodbo podajača, kar je velik problem. To so bile naše prve tekme, dobili smo vpogled, kako delati naprej. Turnir je bil uspešen, imamo pa še ogromno dela za narediti,« je povedal trener Dobljanov, Matjaž Hafner, ki je razkril tudi, kakšne cilje so si zadali pred novo sezono. »V Evropi želimo priti čim dlje, v MEVZI na zaključni turnir, najpomembnejša pa nam je ubranitev naslova državnega prvaka v Avstriji.«

Kljub zadnjemu mestu na turnirju je bil zagrebški trener Radovan Malević nadvse zadovoljen s potekom turnirja. “Zelo sem zadovoljen. Igrali smo štirinajst setov v 24 urah. Zame in za mojo mlado ekipo je to zelo dobro in pozitivno. Rezultat seveda ni bil v prvem planu. Na tem turnirju nismo bili v kompletni postavi, a važno je, da je jedro ekipe pokazalo, da se lahko kosa z nasprotniki. Normalno, delali smo napake, a smo v pripravljalnem obdobju. V vsakem pogledu je bil to dober turnir, ki nam je pokazal, kako moramo nadaljevati z delom. Zelo sem zadovoljen tudi z odnosom organizatorjev in fair-playom nasprotnikov. Lahko rečem le hvala za povabilo na ta turnir.“

SK Zadruga Aich/Dob in HAOK Mladost Zagreb bosta nasprotnika Kamničanov v srednjeevropski ligi MEVZA, ki se začne v prvem tednu oktobra.

Izidi turnirja za pokal Kamnika

Prvi krog: Calcit Volley – Vojvodina 3:0, Mladost Zagreb – SK Zadruga Aich/Dob 2:3.
Drugi krog: Mladost Zagreb – Vojvodina 2:3, Calcit Volley – SK Zadruga Aich/Dob 3:0.
Tretji krog: Calcit Volley – Mladost Zagreb 3:1, Vojvodina – SK Zadruga Aich/Dob 3:0.
Vrstni red: 1. Calcit Volley 9 točk, 2. Vojvodina 5, 3. SK Zadruga AICH/Dob 2, 4. Mladost 1.

 

Calcit Volley
Foto: Klemen Brumec