Naslovnica / ŠPORT / Calcitovci so jo mahnili na Veliko planino

Calcitovci so jo mahnili na Veliko planino

Odbojkarji Calcit Volleyja vstopajo v četrti teden priprav, za njimi pa je tudi že pohod na Veliko lanino, ki je nekoliko popestril enoličnost treningov. Trener Aleš Hribar je zadovoljen s prizadevnostjo svojih varovancev, ki jih najtežji del priprav šele čaka, prvi pravi preizkus pa bodo imeli 8. septembra, ko bodo na domačem turnirju gostili Posojilnico Aich/Dob in Salonit Anhovo.

Če je bil prvi teden priprav še bolj razvedrilne narave, tudi na igriščih za odbojko na mivki Pod Skalco, so kamniški odbojkarji v drugem tednu že nekoliko dvignili intenzivnost treningov, minuli teden pa so prešli na ritem dveh treningov dnevno. »Tako bo do konca avgusta,« pravi Aleš Hribar, ki bo v letošnji sezoni samostojno vodil Calcit Volley. »Še nekaj časa bo v ospredju telesna pripravljenost, čeprav že delamo tudi z žogo. Za zdaj v glavnem na osnovni tehniki, v prihodnjih dneh pa se bo videlo, kdo je bil med poletnimi počitnicami bolj aktiven in kdo manj. Za zdaj sem z njihovo prizadevnostjo zadovoljen, predvsem glede na to, v kakšnih pogojih delamo, kajti ne glede na vročino se ukvarjajo le s tistim, kar morajo narediti. Ni nobenega tarnanja, spodbujajo drug drugega, tako da s te strani resnično nimam nobenih pripomb,« je svoje varovance pohvalil Hribar.

Razveseljivo je tudi, da Domen Kotnik, ki je zaradi poškodbe izpustil konec minule sezone, in Klemen Hribar, ki je iz istega razloga ostal brez reprezentančnih priprav, iz dneva v dan »lovita« soigralce. »Pričakoval sem, da bosta bolj zaostajala za njimi. Še vedno sicer delata po prilagojenem programu, a se drugim vse bolj približujeta. Manjka le še Sašo Štalekar, vendar si vsi v klubu želimo, da bo tako še nekaj časa in da bo zaigral na svetovnem prvenstvu,« je še dodal.

Počasi se približujejo tudi prve tekme. Domačim navijačem se bodo Kamničani prvič predstavili 8. septembra, ko bodo gostili turnir za pokal Kamnika. Da pa so ne samo dobri odbojkarji, temveč tudi pohodniki, so dokazali konec minulega tedna, ko so se pod vodstvom legendarnega Marjana Novaka Škatle odpravili na Veliko planino.

Miha Štamcar