Naslovnica / ŠPORT / Calcitove mladinke so postale državne podprvakinje

Calcitove mladinke so postale državne podprvakinje

Na zaključnem turnirju državnega prvenstva za mladinke so v dvorani OŠ Stranje odbojkarice Nove KBM Branika s 3:1 (25, 16, -18, 13) premagale domači Calcit Volley in s tem ubranile lanskoletni naslov. Tretje mesto je osvojil Krim I, ki je bil z 2:1 (23, -18, 14) boljši od SIP Šempetra. Za najboljšo igralko turnirja je bila izbrana Lorena Fijok Lorber.

V prvem polfinalnem obračunu sta se v dvorani v Stranjah pomerila Calcit Volley in Krim I. Kamniške odbojkarice so na četrtfinalnem turnirju enkrat že premagale Krimovke, vendar so se v domačem taboru zavedali, da bo to treba še enkrat potrditi. V prvem nizu je četa Jožeta Časarja še držala korak z domačinkami, v drugem pa so Kamničanke prevladovale v vseh elementih igre in zmagale s 25:16.

Ekipa mladink Nove KBM Branik je osvojila naslov mladinskih državnih prvakinj.

V drugem polfinalu sta se pomerila lanskoletna finalista državnega prvenstva, Nova KBM Branik in SIP Šempeter. Tekmo so bolje začele Mariborčanke, ki so prvi niz dobile na 21. točki. V drugem so varovanke Bena Božiča vzpostavile ravnotežje na igrišču ter izenačile izid v nizih, tako da je o zmagovalkah dvoboja odločal tie-break. Do izida 7:8 so Šempetranke še držale korak z branilkami naslova, ki so bile v končnici bolj zbrane in so si kot prve zagotovile nastop v finalu.

V tekmi za tretje mesto so v prvem nizu krimovke Šempetrankam že pobegnile za pet točk (16:11), vendar so se slednje vrnile v igro, pred vstopom v končnico povedle z 21:19, toda v končnici niza so bile Ljubljančanke bolj zbrane. V drugem so bile Šempetranke po zaslugi Tali Lekše ves čas boljše, tako da je o tretjem mestu odločal tie-break. V njem so bile večinoma za točko ali dve v prednosti odbojkarice Krima, ki so ob menjavi strani vodile z dvema točkama prednosti, prednost pa so ohranile do konca tekme in se zasluženo veselile tretjega mesta.

Tretjeuvrščena ekipa Krim I

Finalni obračun med kamniškimi in mariborskimi mladinkami so bolje začele varovanke Sama Mikavca, ki so ob nekdanjem prvem tehničnem odmoru vodile s štirimi točkami prednosti. Ko so na servis Naje Kukman Kamničanke dosegle pet točk zapored, so se v domačem taboru nadejali, da so le prišli do svoje igre, vendar so bankirke odgovorile s štirimi zaporednimi točkami. Pred vstopom v končnico uvodnega niza so z blokom Sare Sitar domačinke vodile z 22:19, imele so tudi dve zaključni žogi, obe so Mariborčanke ubranile, nato pa je odlična Lorena Lorber Fijok končala niz.

Drugi niz je minil v popolni prevladi mariborskih odbojkaric, ki so bile boljše v vseh elementih igre, z velikim številom lastnih napak pa so jim delo nekoliko olajšale tudi domačinke, ki so se v tretjem nizu le prebudile. V napadu je bila nevarna Eva Zatković, ki se ji je pridružila Naja Kukman, ki je dosegla tudi zadnje tri točke tretjega niza. V četrtem so varovanke Francija Obolnarja še vodile z 10:9, to pa je bilo tudi vse, kar jim je uspelo, kajti do konca tekme so osvojile le še tri točke. Popolnoma so popustile na sprejemu, najprej je bila zanje usodna Julija Grubišič Čabo, nato pa še Brina Bračko, finalni obračun pa se je končal z dvema zaporednima asoma odlične Lorene Fijok Lorber.

Mladinke Calcit Volley-a so postale državne podprvakinje.

Za najboljšo igralko turnirja je bila izbrana Lorena Fijok Lorber, najboljša blokerka je bila Brina Bračko, najboljša prosta igralka Urška Cikač (vse Nova KBM Branik), medtem ko je bila Eva Pogačar najboljša organizatorka igre, nagrada za najboljšo napadalko pa je pripadla Zali Krašovec (obe Calcit Volley.)

Izidi zaključnega turnirja DP za mladinke

Polfinale: Calcit Volley – Krim I 2:0 (21, 16), SIP Šempeter – Nova KBM Branik 1:2 (-21, 21, -11)

Tekma za tretje mesto
Krim I – SIP Šempeter  2:1 (23, -19, 12)
Krim I: Bogdanovski, Kolenc, Aj. Ščuka 12, Lenček, Bernjak 3, Bavdaž 11, Jovanović 9, Štih, An. Ščuka 4, Poštuvan, Ladink (L), Jerman (L), Somrak, Kenda. Trener: Jože Časar.
SIP Šempeter: Rituper 2, Božič 6, Koren, Banko (L), Vidali, Podbregar 1, Vovk 9, Dedič, Črnila 8, Lekše 14, Mazej (L), Verbovšek. Trener: Beno Božič.

Tekma za prvo mesto
Calcit Volley – Nova KBM Branik 1:3 (-23, -16, 18, -13)

Calcit Volley: Krašovec 4, Špoljarič (L), Bevc 1, Kukman 9, Javornik, Juhant, Pogačar 2, Bošeska, Žužek, Zatković 19, Sitar 5, Jerala 9, Gojak (L), Zorman 6. Trener: Franci Obolnar.
Nova KBM Branik: Winkler, Bračko 13, Mar 5, Bengez, Natek, Cikač (L),  Grubišič Čabo 3, Boroja, Kramberger 17, Šijanec 5, Bratkovič, Fijok Lorber 30. Trener: Samo Miklavc.

Končni vrstni red:

1. Nova KBM Branik,
2. Calcit Volley,
3. Krim I,
4. SIP Šempeter.