Naslovnica / ŠPORT / Calcitove princeske so se pogumno zoperstavile ekipi Šempetra

Calcitove princeske so se pogumno zoperstavile ekipi Šempetra

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 14. kroga 1A. DOL za ženske v gosteh izgubile proti domači ekipi SIP Šempeter z 0:3 (-18, -20, -20) . V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 9. februarja, doma pomerile z ekipo Luka Koper. Tekma se bo začela ob 16.30.

SIP Šempeter – Calcit Volley II  3:0 (18, 20, 20)

Šempeter v Savinjski dolini – dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 70, sodnika: Novak (Dvor), Srša (Ljubljana).

SIP Šempeter: Rituper, Ma. Božič, Mo. Božič 5, Prausneis 11, Podbregar, Forštnarič 6, Žnidar 9, Vrhovnik 13, Lekše 3, Mazej (L), Lakovšek 9. Trener: Beno Božič.

Calcit Volley II: Krašovec 7, Špoljarič (L), Topič, Šeme 3, Lužovec 7, Javornik 1, Juhant, Bošeska, Žužek 2, Zatković 11, Sitar 3, Jerala 5, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

V prvem delu sezone so Šempetranke brez izgubljenega niza v gosteh premagale najmlajšo ekipo v 1A. DOL za ženske, bolj pa so se za zmago morale potruditi v domači dvorani. Res je, da Kamničankam tudi tokrat niso oddale niza, a so morale v prvih dveh nizih pošteno potruditi, da so prišle do zmage. Obakrat so bile varovanke Francija Obolnarja še sredi niza v prednosti, toda v končnici je do izraza prišla večja izkušenost, pa tudi kakovost domače ekipe.

Mlade Kamničanke so odlično začele uvodni niz, v katerem so povedle s 5:1, vodile pa so tudi s 7:2 in 8:4. Z asom Petre Vrhovnik, Kamničanke v dresu domače ekipe, so se varovanke Bena Božiča gostjam približale na točko zaostanka (8:9). Eva Zatković, ki se je izkazala z igro v napadu, je z asom svoji ekipi še zadnjič priborila nekoliko večjo prednost (13:10), toda po polminutnem odmoru domačega trenerja, so se Šempetranke prebudile in hitro izenačile izid na 13. točki. Za polminutni odmor se je zato odločil Franci Obolnar, vendar so tudi po njem prevladovale domače odbojkarice, ki so po dveh odličnih servisih Anastazije Žnidar povedle s 15:13, nato z 19:14, niz pa je z asom končala Jerneja Lakovšek.

Tudi v drugem nizu so gostujoče odbojkarice prve prišle do občutnejše prednosti, ki so z asom Manje Jerale povedle s 7:3. Z uspešnima napadoma Zale Krašovec in Eve Zatković so še vodile z 10:6, do kar petih točk prednosti pa so prišle po napaki domačink (14:9). S polminutnim odmorom je domači trener zaustavil pobudo gostij, saj so se jim Šempetranke z uspešnim napadom Žnidarjeve približale na dve točki (14:16), vendar sta Zatkovićeva in Jerala Kamničanke še enkrat popeljali do štirih točk prednosti (19:15). Toda v končnici so na servis Žnidarjeve in s točko Vrhovnikove prvič v drugem nizu prišla do vodstva (21:20), nato pa gostjam niso več oddale točke. Niz je z blokom končala Nina Praunseis.

V tretjem nizu so na servis Žnidarjeve in napadih Vrhovnikove in Lakovškove prve do večje prednosti prišle domače odbojkarice (6:3), toda Kamničanke so s štirimi zaporednimi točkami povedle s 7:6. Vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvo na tekmi, kajti po dveh odličnih blokih Maje Forštnarič, še druge Kamničanke v dresu SIP Šempetra, kar nekaj let pa je dres Calcit Volleyja uspešno nosila tudi Mojca Božič, so Šempetranke gostjam pobegnile za tri točke (10:7). Tudi po polminutnem odmoru Francija Obolnarja so bile domače odbojkarice boljše, niz, s tem pa tudi tekma, pa je bil odločen po še enem uspešnem napadu Tali Lakše in asu Vrhovnikove (17:8). Borbene kamniške odbojkarice se še niso predale, saj so se po nekaj odličnih servisih Anje Šeme domačinkam približale le na tri točke zaostanka (19:22), vse dvome pa je po uspešnem prvem tempu razrešila Forštnaričeva.

Miha Štamcar