Naslovnica / ŠPORT / Calcitovi gorski kolesarji imajo v sezoni 2020 visoke cilje

Calcitovi gorski kolesarji imajo v sezoni 2020 visoke cilje

Gorski kolesarji odštevajo dneve do začetka sezone 2020, ki bo tako kot vsaka doslej zelo pestra. Pred dnevi so se na prvem druženju pred sezono 2020 sestali člani A ekipe kamniškega Calcit Bike Teama, ki so skupaj z vodstvom spregovorili o sezoni 2019 in načrtih za 2020.

Članska A ekipa je v primerjavi z lani doživela nekaj sprememb. V njej bodo letos članski državni prvak Rok Naglič, Blaž Žle in Matic Kranjec Žagar, na katere pri Calcit Bike Teamu v sezoni 2020 največ pričakujejo.

Zaradi službenih obveznosti ali želja po novih izzivih je prišlo do nekaj sprememb, tako se med cestne kolesarje selita Mihael Štajnar in Nejc Hribar. Kamniški klub bo skušal za Štajnarja urediti dvojno licenco, da bi občasno za Calcit Bike Team nastopil na kakšni od dirk slovenskega pokala.

Od elite konkurence sta se poslovila Boštjan Hribovšek in Jure Belak, ki bosta po novem dirkala med veterani, svoje znanje pa delila z mlajšimi tekmovalci in bosta ostala vpeta v Calcit Bike Team.

 

Za klub bosta v enduru še naprej dirkala državna prvakinja Tina Perše ter Miha Spruk, občasno se jima bo pridružil še Peter Vovk.

Sicer pa so člani z vodstvom predebatirali sezono 2019 in izpostavili želje za 2020. Cilj vseh je, da še naprej krojijo vrh slovenskega gorskega kolesarstva v krosu, vodstvo pa bo naredilo vse, kar jih v njihovi moči, da bodo imeli vso podporo.

Sezona na domačih tleh se bo začela 13. aprila v Vrtojbi. Kamniški kros bo v letu 2020 znova nosil oznako C1, na sporedu bo kot tretja dirka po vrsti, datum vselej mednarodno zelo pestre preizkušnje pa je 10. maj. Poleg dirka slovenskega pokala se bodo Calcitovci udeleževali dirk v okoliških državah, Naglič, Žle in Kranjec Žagar pa računajo tudi, da bodo del slovenske reprezentance za svetovno in evropsko prvenstvo.

Calcit Bike Team

 

X