Naslovnica / ŠPORT / Calcitovi kolesarji so uspešno lovili izgubljeno ovco

Calcitovi kolesarji so uspešno lovili izgubljeno ovco

Grožnjan na Hrvaškem je minuli konec tedna devetič gostil preizkušnjo Izgubljeno ovco, ki jo je močno otežilo deževje dan pred dirko in blato. Nekateri tekmovalci so tako skoraj morali več časa teči ali hoditi. Med številnimi Slovenci na startu niso manjkali člani kamniškega Calcit Bike Teama.

V moški elitni kategoriji je bil najboljši med njimi na osmem mestu Boštjan Hribovšek, zmage se je veselil Slovak Martin Haring. Gregor Krajnc je bil 11., Peter Zupančič 19., Rok Naglič dirke ni končal.

V kategoriji do 17 let je na prvem mestu končal Blaž Žle, tretji je bil Nejc Hribar. V konkurenci deklet do 15 let je znova slavila Hana Kranjec Žagar. Med dečki do 15 let je Ambrož Vovk osvojil drugo mesto. Maks Majnik je bil najboljši med dečki do 11 let, med deklicami v isti starostni kategoriji je bila tretja Ana Inkret. Dvojne zmage se je Calcit veselil v konkurenci do 9 let, slavila sta Jakob Krapež in Tajda Šoštarko. Med deklicami do 7 let je zmagala Anamarija Kosec. Nika Dečman je med mladinkami osvojila četrto mesto.

 

Med amaterji je do tretjega mesta prišel Simon Erjavec. V konkurenci veteranov A je bil drugi Uroš Mikelj, Valter Tomšič je prikolesaril do tretjega mesta med veterani B, med veterani C so se zmagovalne stopničke izmuznile Bojanu Kemperlu, ki je bil četrti. Ana Podpečan ni imela konkurence med veterankami.

Calcit Bike Team
Foto: Prijavim.se