Naslovnica / ŠPORT / Calcitovi odbojkarji in “princeske” so že v četrtfinalu pokala Slovenije

Calcitovi odbojkarji in “princeske” so že v četrtfinalu pokala Slovenije

Odbojkarji Calcit Volleyja so v osmini finala pokala Slovenije na gostovanju v Slovenski Bistrici brez večjih težav premagali domačo ekipo s 3:0 (17, 14, 22) in se uvrstili v četrtfinale. V četrtfinalu pa že igrata obe ženski kamniški ekipi. Druga ženska ekipa je doma s 3:1 premagala Ankaran Hrvatine (13, -20, 22, 24), prvo pa danes ob 19. uri v Hočah čaka prva tekma z ekipo Formula Formis.

V vsega petih dneh so odbojkarji Calcit Volleyja v Slovenski Bistrici odigrali še svojo tretjo tekmo.  Po zmagi v 1. DOL za moške nad novomeško Krko pred domačimi navijači in slavju na vročem gostovanju v prvi tekmi srednjeevropske lige v Kazincbarciki so nocoj v osmini finala pokala Slovenije v Slovenski Bistrici s 3:0 (17, 14, 22) premagali domačega drugoligaša. V četrtfinalu, v katerem se igrata dve tekmi, bodo kamniški odbojkarji igrali z zmagovalcem dvoboja med Krko in Mariborom, ki se bosta med sabo pomerila v sredo. Prva četrtfinalna tekma bo na sporedu 7. novembra, povratna pa teden dni pozneje. Za Calcit Volley so igrali: Pereira, Hribar, Bregar, Golob, Jereb, Ratek, Vidmar, Babkov, Štalekar, Kvas, Lakner in Štembergar Zupan.

V soboto kamniške odbojkarje ob 18. uri v ljubljanski dvorani Tivoli čaka derbi z ACH Volleyjem, ki bo ob domačem prvenstvu štel tudi za srednjeevropsko ligo.

Še drugič v štirih dneh pa so varovanke Francija Obolnarja na kolena spravile Ankaran Hrvatine, tokrat s 3:1. Na poti do morebitne uvrstitve na zaključni turnir mlade Kamničanke na povratni tekmi, ki bo na sporedu 21. novembra, potrebujejo najmanj dva niza, morda celo enega, če bodo dosegle dovolj veliko število točk. Po gladki zmagi v prvem nizu so domačinke v drugem nizu nekoliko popustile, tretji je bil spet bolj ali manj v njihovi domeni, v četrtem pa so Ankarančanke vodile že z 22:19, a se kamniške odbojkarice niso predale in v napeti končnici prišle do zaslužene zmage.

Za Calcit Volley II so igrale: Krašovec, Špoljarič, Topič, Šeme (L), Lužovec, Javornik, Juhant, Ahačič, Bošeska, Žužek, Zatković, Sitar, M. Jerala, Gojak (L).

Miha Štamcar