Naslovnica / POUDARJENO / Calcitovi plavalci so v Kranju osvojili 3 naslove državnih prvakov

Calcitovi plavalci so v Kranju osvojili 3 naslove državnih prvakov

V Kranju je, od 16. do 19. decembra 2021, potekalo Zimsko odprto združeno prvenstvo Slovenije 2021, na katerem so nastopili tekmovalci iz 26 slovenskih klubov. Plavalni klub Calcit Kamnik je zastopalo 11 tekmovalk in tekmovalcev pod vodstvom trenerja Mihe Potočnika. Nastopili so: Ivana Lukan, Lena Novak, Živa Prašnikar, Taja Vejnovič, Iza Videc, Andraž Cencelj, Mark Anej Lapuh, Nik Peterlin, Gašper Stele, Rok Vejnovič ter varovanec trenerja Emila Tahirovića, Matevž Vrhovnik.

Plavalke in plavalci plavalnega kluba Calcit Kamnik so odplavali veliko osebnih rekordov in s tem dosegli vrhunske uvrstitve.

Pri mladincih je blestel Gašper Stele, saj je v absolutni konkurenci v disciplini 1500 m prosto osvojil 3. mesto. Osvojil je tudi dva naslova mladinskega podprvaka v disciplini 1500 m prosto in 800 m prosto.

Lena Novak je osvojila 1. mesto na 200 m prosto in s tem dobila naziv kadetske državne prvakinje. Osvojila je še 2. mesto na 100 m prosto in na 50 m prosto ter 3. mesto na 200 m hrbtno, 100 m hrbtno in 100 m delfin.

Iza Videc je postala kadetska državna podprvakinja z 2. mestom na 100 m hrbtno. Osvojila je tudi 3. mesto na 50 m hrbtno.

Nik Peterlin je osvojil kar dva naslova kadetskega državnega prvaka in sicer s 1. mestom na 800 m prosto in na 1500 m prosto. Osvojil je še 2. mesto na 400 m prosto, 3. mesto na 100 m prosto in na 200 m prosto.

 

Tudi ostale plavalke in plavalci plavalnega kluba Calcit Kamnik so se kar nekajkrat uvrstili v finalne nastope. Izkupiček dobrih uvrstitev bi bil prav gotovo še boljši, vendar so zaradi trenutnih razmer morali delno ali v celoti izpustiti državno prvenstvo Maja Vezenkova, Žana Peterlin, Taja Vejnovič in Rok Vejnovič.

Tako so naši plavalci še enkrat dokazali koliko jim pomeni plavanje in kljub že večkrat omenjenim skorajda nemogočim razmeram za trening, še vedno posegajo po najvišji mestih.

Prav gotovo so se vsi razveselili medalje oz. dobrega rezultata. Prepričani smo, da imajo enotno željo za katerega od decembrskih dobrih mož, da bi pokriti bazen v Kamniku v prihodnosti še bolj napolnili z zbirko medalj.

Matjaž Spruk
Foto: Člani PKK