Naslovnica / NOVICE / Častni občan Občine Kamnik Jože Berlec praznoval častitljivi 100. rojstni dan

Častni občan Občine Kamnik Jože Berlec praznoval častitljivi 100. rojstni dan

Župan Matej Slapar je včeraj popoldne čestital častnemu občanu Občine Kamnik in ponosnemu gasilcu Jožetu Berlecu za častitljivi 100. rojstni dan, ki ga je praznoval včeraj. Čestitkam so se pridružili tudi predsednik Sveta regije Ljubljana III Slavko Jalovec, ki je prenesel slavljencu tudi voščilo predsednika in poveljnika Gasilske zveze Slovenije, predsednik Gasilske zveze Kamnik Tomaž Zabavnik, predsednik Gasilske zveze Komenda Jože Sušnik, predsednik Komisije za veterane Gasilske zveze Kamnik Tone Prelesnik, predstavnika Upravnega odbora PGD Kamnik Matej Berlec in Vladka Bučevec, predsednik Komisije za veterane PGD Kamnik Tone Koželj ter član PGD Kamnik Janez Repanšek. Ponosno in pogumno je sprejel goste in ni mu zmanjkalo lepih gasilskih ter življenjskih zgodb, ki jih je ponosno dopolnjeval tudi sin Joško Berlec.

Gospod Jože Berlec se je rodil 11. septembra 1919 v Buču, Šmartno v Tuhinju. Jeseni leta 1921 se je družina preselila v Kamnik. Po končanem šolanju, osnovni šoli v Kamniku, Meščanski šoli Zgornja Šiška in kasneje Meščanski šoli Spodnja Šiška, je v letu 1934 pričel z delom vajenca v kamniški tovarni Titan. V Titanu se je zaposlil leta 1938 in bil tu zaposlen vse do svoje upokojitve leta 1978. Najprej je bil orodjar, kasneje pa je ob sprotnem izobraževanju napredoval do glavnega tehnologa v orodjarni. Leto in pol je bil vodja orodjarne.

Aktivno je deloval v delavskem svetu, bil član več komisij in kar 25 let opravljal funkcijo tajnika sindikata. Več let je bil tudi predsednik tovarniške organizacije Rdečega križa in organizator krvodajalskih akcij. Za njim je dolga in uspešna pot v gasilstvu in vsi, ki ga poznajo, vedo povedati, da je bil pri poveljevanju gasilskih akcij odločen mož, svoje bogato znanje s področja gasilstva pa je kot predavatelj prenašal tudi na mlade gasilce. Dneve dandanes rad preživlja ob prebiranju knjig. Gospod Jože Berlec je za 60 let predanega in uspešnega dela na področju gasilstva v občini Kamnik leta 2000 prejel naziv častnega občana Občine Kamnika in je tudi častni poveljnik Gasilske zveze Kamnik.

Gasilski kolegi so častnemu občanu in častnemu poveljniku Gasilske zveze Kamnik ter častnemu poveljniku PGD Kamnik zaželeli veliko zdravja, bistrih misli in izrazili občudovanje, da v tako visoki starosti še vedno snuje nove ideje, ki jih zapisuje na računalnik.

Župan Matej Slapar se je gospodu Berlecu, najstarejšemu Kamničanu, zahvalil za ves njegov doprinos kamniškemu gasilstvu in za to, da je v marsikateri gasilski akciji, pa tudi s tem, ko je bil krvodajalec, rešil prenekatero življenje. »A ne le na področju gasilstva, tudi sicer se je ob različnih nesrečah s prostovoljnim delom razdajal in pomagal ljudem, za kar sem mu izredno hvaležni,« je še poudaril župan, ki mu je zaželel, da bi se dobro počutil, da bi bil zdrav in vedno vedre volje.

Besedilo: Občina Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve