Naslovnica / KULTURA / Cirkuško popestrena čarobnost kresnega večera v Katzenbergu

Cirkuško popestrena čarobnost kresnega večera v Katzenbergu

Magični kresni večer v Kulturnem vrtu Katzenberg je postregel z dvema artističnima predstavama  in atraktivnim ognjenim spektaklom, ki je več kot odlično nadomestil klasični kres.

Kulturni vrt Katzenberg, ki je pred dvema tednoma odprl svoja vrata, je marsikomu izmed nas nemudoma prirasel k srcu in skorajda smo se že navadili, da je potrebno vsaj en večer preživeti na Mačjem hribu oz. na vrtu dvorca Katzenberg, upravne zgradbe nekdanje smodnišnice, kamor obiskovalci ne pridejo zgolj opazovat, ampak tudi sodelovat, marsikdo pa obenem s seboj prinese tudi kako dobroto, ki ga dobrosrčno in radodarno položi na mizico s prigrizki.

Sinočnji večer je bil še posebej privlačen. Ne le zaradi magičnosti kresne noči, ampak predvsem zavoljo pripravljenega programa, kajti Kulturni vrt Katzenberg so v tem tednu zasedli cirkusanti, ki so cel teden vadili svoje artistične točke.

Atraktivno dogajanje, ki so ga tako otroci, kot tudi odrasli spremljali s široko odprtimi očmi, se je začelo s predstavo Pot v Tadam, ki jo je pripravilo mednarodno fizično gledališče Globus Histericus, katerega člani so se podali na adrenalinsko in dogodivščin polno pot iskanja zaklada.

Z vsakim novim prižganim zadkom kresničk, pa se je mačjegrajski vrt vse bolj polnil. Tudi z artisti uličnega beraškega cirkusa, ki so ob koncu svoje predstave uspeli večino prisotnih zvabiti v radoživ in poskočen, domala poganski svadbeno-kresni ples, na katerem se je sproščenost omožila z veseljem.

Ko so se nad Katzenbergom prižgale zvezde, pa je nastopil čas za prižig ognja in začetek atraktivnega ognjenega spektakla, ki je Kresniku v pozdrav in pomoč proti nebu poslal roje igrivo plesočih isker.

Skratka, bilo je prav luštno in lahko vam je prav zares žal, če ste večer, ki  se je, kot vedno, končal skorajda prehitro, zamudili. Pa nič ne de, priložnosti bo zagotovo še dovolj, saj se že v naprej veselimo prihodnjih poletnih večerov na katzenberškem vrtu.

Če še vedno ne verjamete, da je bilo zares prav imenitno, pa si oglejte nekaj foto utrinkov v spodnji galeriji fotografij.

Fotogalerija