Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Največ novoodkritih okužb je bilo včeraj v Domžalah in Moravčah

COVID-19: Največ novoodkritih okužb je bilo včeraj v Domžalah in Moravčah

Po koronsko razmeroma mirni nedelji je bilo včeraj, 12. 10. 2020, največ novih okužb v naši bližnji okolici potrjenih med prebivalci občine Domžale in Moravče, medtem ko so bili v Kamniku in ostalih sosednjih oz. bližnjih občinah, razen v Mengšu in na Vranskem, povečini odkriti in potrjeni le posamezni primeri.

V nedeljo, ko je običajno izvedenih tudi manj testiranj, so bile med občani občine Domžale potrjene tri nove okužbe z novim koronavirusom, v Kamniku ena sama, virus pa si je v ostalih sosednjih in bližnjih občinah, sodeč po podatkih Ministrstva za zdravje, privoščil nekaj nedeljskega počitka.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19, pa je bilo precej več primerov okužbe potrjenih včeraj, 12. 10. 2020, in sicer največ v Domžalah, kjer so odkrili 11 novih okuženih občanov, število trenutno zabeleženih aktivnih primerov okužbe v omenjeni občini, pa je naraslo na 97 primerov.

Kar precej novih primerov okužbe z novim koronavirusom je bilo včeraj odkritih tudi med prebivalci občine Moravče, in sicer pet, v omenjeni občini pa trenutno beležijo 19 primerov aktivnih okužb.

Tri nove okužbe med občani so včeraj odkrili v občini Vransko, dva nova primera v Mengšu, v Kamniku, Trzinu, Lukovici in Preddvoru, pa so okužbo potrdili pri enem občanu.

 

 

X