Naslovnica / NOVICE / COVID-19: V Kamniku se je število aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom zmanjšalo

COVID-19: V Kamniku se je število aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom zmanjšalo

V zadnjih nekaj dneh se je število aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom v občini Kamnik zmanjšalo, medtem ko so bili včeraj v Domžalah, Vodicah, Cerkljah in na Vranskem odkriti novi primeri okužb.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 se je število aktivnih primerov potrjenih okužb z novim koronavirusom med občani občine Kamnik v zadnjih nekaj dneh iz 33 primerov zmanjšalo na 26 aktivnih primerov. Zadnji novi primer okužbe je bili med Kamničani namreč odkrit v soboto, medtem ko sta nedelja in ponedeljek minila brez novih odkritih okužb, še bolj razveseljivo pa je dejstvo, da je nekaj okuženih občanov je v tem času okužbo tudi že uspešno prebolelo.

Nekoliko bolj zaskrbljujoče je stanje na območju občine Domžale, kjer so tudi včeraj, 28.9.2020, poleg dveh v soboto, odkrili še štiri nove primere okužbe, skupno število aktivnih okužb med občani občine Domžale pa se je povečalo na 42 primerov.

Včeraj so bile nove okužbe odkrite tudi v Vodicah, Cerkljah in na Vranskem, kjer so, v vsaki izmed naštetih občin, zabeležili po en nov odkrit primer okuženega občana.