Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Virus na pohodu – V Domžalah včeraj 15 novih okužb, v Kamniku 9, nove okužbe pa tudi v Cerkljah, Komendi, Vodicah, Mengšu, Lukovici in drugih sosednjih občinah

COVID-19: Virus na pohodu – V Domžalah včeraj 15 novih okužb, v Kamniku 9, nove okužbe pa tudi v Cerkljah, Komendi, Vodicah, Mengšu, Lukovici in drugih sosednjih občinah

Sodeč po včerajšnjih podatkih se okužbe z novim koronavirusom nezadržno širijo med prebivalstvom tudi v naših krajih, saj je bilo včeraj med občani občine Domžale odkritih kar 15 novih okužb, v Kamniku je bilo novoodkritih primerov okužbe 9, primere novih okužb pa so včeraj, 7. 10. 2020, potrdili tudi med prebivalci občin Komenda, Vodice, Mengeš, Trzin, Lukovica, Moravče, Cerklje, Preddvor, Zagorje, Vransko in Nazarje.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 je bilo včeraj med prebivalci občine Domžale odkritih in potrjenih kar petnajst novih primerov okužbe z novim koronavirusom, zaradi česar se je med Domžalčani močno dvignilo tudi število aktivnih primerov okužbe, v kateri je trenutno zabeleženih 62 primerov.

Število aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom se je, na 47 primerov, povečalo tudi med občani občine Kamnik, med katerimi je bilo včeraj, 7. 10. 2020, odkritih in potrjenih9  novih okužb.

Kot nam je v telefonskem pogovoru povedal Sašo Rebolj, direktor Zdravstvenega doma Kamnik, so včeraj v ZD Kamnik opravili 61 testiranj, pri čemer je kar 12 izmed pokazalo pozitiven rezultat oz. okužbo. Večina okuženih občanov na Kamniškem je, po besedah Rebolja, stara med 40 in 60 let. V nekaterih primerih gre za okužbe znotraj že okuženih družin, največ občanov pa se okuži bodisi na druženjih, bodisi v delovnem okolju oz. ni moč ugotoviti vira okužbe. Ob tem je dr. Rebolj izrazil tudi skrb, da jih ob tako hitrem naraščanju novih primerov okužb, ki jim ni moč točno določiti njihovega izvora, najbolj skrbi, da bi se okužil tudi kdo izmed osebja v zdravstvenem domu, saj bi le-to lahko povzročilo precejšnje težave pri delu in zdravniški oskrbi občanov.

Do manjših razlik med uradnim številom okužb in odkritimi primeri okužbe, ki jih odkrijejo testiranja v ZD Kamnik, po pojasnilu dr. Rebolja, prihaja zaradi tega, ker se v Kamniku testirajo tudi občani nekaterih sosednjih občin, ki v naši občini, denimo, delajo oz. imajo prijavljeno začasno prebivališče, nekateri okuženi občani naše občine pa testiranja opravijo tudi drugod.

Precejšnje število novih okužb je bilo včeraj odkritih tudi v domala vseh sosednjih in bližnjih občinah, saj je bilo 6 novih primerov včeraj odkritih med prebivalci občine Cerklje, kjer imajo trenutno 17 aktivnih primerov,  v Trzinu so bile potrjene 4 nove okužbe, vseh aktivnih okužb je 14, 3 nove okužbe so zabeležili tudi v Lukovici (15 aktivnih primerov), v Komendi sta bila včeraj odkrita 2 nova primera (11 aktivnih primerov), dve novi okužbi sta bili odkriti tudi v Mengšu (8 aktivnih), Moravčah (11 aktivnih), Mozirju (8 aktivnih)  in občini Nazarje (7 aktivnih primerov), po eno novo okužbo med občani pa so včeraj odkrili še v občinah Vodice (14 aktivnih primerov), Vransko (6 aktivnih), Ljubno (3 aktivni primeri), Luče (2 aktivna primera), v Preddvor (6 aktivnih), Zagorje (27 aktivnih), medtem občine Jezersko, Solčava in Gornji Grad še vedno ostajajo občine, v katerih primer okužbe z novim koronavirusom še ni bil odkrit.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve