Naslovnica / NOVICE / Črepinje pri kamniški sv. Barbari

Črepinje pri kamniški sv. Barbari

Občani so danes dopoldan opazili, da je na novi kapelici sv. Barbare pri vhodu v nekdanjo smodnišnico razbito eno izmed stekel.

Nekaterim je ob tem sicer najprej prišlo na misel, da je bila kapelica žrtev nočnega vandalizma, ampak sama okolica kapelice ne kaže znakov morebitnega razgrajaštva, prav tako pa na povsem razpokanem, v zgornjem in spodnjem delu raztreščenem pleksi steklu, pa ni moč opaziti sledi kakih udarcev.

Zavoljo tega bi bilo najbrž povsem možno oz. lahko vsaj upamo, da se kapelice, kot številnih drugih stvari v mestu, vendarle niso lotili kamniški huligani, ampak je v steklo kapelice izpod koles kakega mimovozečega vozila zgolj nerodno prifrčal kamen, lahko pa da je steklo, zaradi temperaturnih razlik ali konstrukcijske napake, morebiti počilo kar samo od sebe.

 

Kakorkoli že, zakaj, kdaj in kako se je steklo razbilo najbrž ve samo sv. Barbara, katere kip ni poškodovan, z menjavo stekla pa bo imela KS Kamnik – center, če objekta nima zavarovanega za tovrstne primere, vsaj nekaj dodatnih nepotrebnih stroškov.