A upaš, a? Vsi bomo zanič pa vsi najboljši, ne smeš manjkat!

18:00 — Cirkus na mesec (Glavni trg)

cirkuška predstava

Cirkus na mesec je sestavljen iz niza krajših nastopov, ki tvori zaokroženo zgodbo skozi ples – na tleh in v zraku, na tkanini in na obroču. Barvit kolaž vratolomnih cirkuških točk pripoveduje zgodbo, ki jo je mogoče razumeti, tudi če je povedana brez besed.

19:00 — Street show s skupino The Rock (Glavni trg)

19:00 — POGLED skozi MUZEJ v GALERIJO – GALERIJA (Galerija Miha Maleš)

Razstava del Dušana Sterleta umetnika dostojno vrača v Kamnik.

Sterletova likovna pot je po vsebinski plati nekakšna vizitka, kronika družbe in posameznika, poklon naravi, s strogo likovno tehnične plati pa nenehno potepanje, hlastanje po eksperimentiranju in nenehno neutrudno beleženje lastnega in širšega družbenega bivanja. Tokrat vas bosta po razstavi popeljala kustosinja razstave Saša Bučan in umetnik Dušan Sterle.

19:00 — Kamniška simfonija (Glavni trg)

Za eno popoldne bomo Glavni trg prepustili resnim inštrumentalistom in se za trenutek vrnili v čas Rudolfa Maistra in dunajskega valčka.

20:30 — Severa Gjurin & Dejan Lapanja in Uroš Rakovec (Samostan Mekinje)

Severa Gjurin se tokrat predstavlja v kitarski maniri z dvema prepoznavnima kitaristoma v večeru, ki napoveduje mirno vokalno maniro, minimalizem in preplet treh kitarskih karakterjev.

Zavezani so obliki, pesmi, besedilu in hkrati možnostim iti povsem drugam. Severa sodeluje z Urošem Rakovcem in Dejanom Lapanjo tudi sicer, tokrat pa se ekskluzivno poslužujejo minimalističnega zvočnega pristopa. Vabljeni v večer avtorske glasbe in kitarsko-vokalne blagozvočnosti.

Vstopnina: 10 EUR v predprodaji / 12 EUR na dan dogodka *

21:00 — Haiku Garden (Pod Malim gradom)

Haiku Garden je ljubljanski shoegaze / neopsihedelični bend, ki igra glasno in hrupno kitarsko glasbo s primesmi popa.

Igrali so že podolgem in počez: od Moskve do Liverpoola, zavili so tudi v Španijo. Na Kamfest se po nekaj letih vračajo s svojim značilnim hrupno-spevnim zvokom, ki v Kamnik prihaja skoraj direktno iz Izštekanih in z osveženim rockovskim zagonom.

21:00 — Big Bend (Dom kulture)

Kamfest bo tudi letos v sredini dogajanja pripravil mednarodni impro festival. Vrača se internacionalna zasedba improvizatorjev, ki bo ponovno skrbela za razgrajanje trebušnih mišic in ponosno razkazovala svoje improvizacijske sposobnosti.

21:15 — Mrtvi ne umirajo (Glavni trg)

V mestecu Centerville nekaj ni prav. Polna luna ves čas visi nad obzorjem, sonce postaja nepredvidljivo in tudi živali se čudno obnašajo. Nihče ne ve, zakaj.

Televizijska poročila so strašljiva in znanstveniki so zaskrbljeni. Ta film se ne bo dobro končal … Ko ste že mislili, da ste videli vse, vam Jim Jarmusch posname mračno apokaliptično zombi komedijo, ki jo prežame z ekološkimi podtoni ter navdahne s svojo značilno mešanico melanholije in čudaškega humorja. Film, ki je odprl nedavni festival v Cannesu, od bombastične igralske zasedbe – ne manjkajo RZA, Iggy Pop in Tom Waits – poka po šivih in se trga po udih.

23:00 — Impro dvojke (Dom kulture)

Zadnja predstava bo simbolično končala naše druženje.

Dvojice bodo nastale z žrebom in bodo tekom večera morale opraviti številne naloge, ki ne bodo vse povezane z improvizacijo temveč tudi z drugimi veščinami. S katerimi? Za to pa boste morali priti na dogodek.