Naslovnica / NOVICE / Danes na Kamfestu (ponedeljek,15. 8. 2016)

Danes na Kamfestu (ponedeljek,15. 8. 2016)

Program četrtega dne kamniškega poletnega festivala Kamfest prinaša kopico zanimivih dogodkov in prireditev.

10:00Veronika – Srca čistega poljub (Dom kulture Kamnik)

20827_big_veronikaVeronika – Srca čistega poljub je sveža kamniška gledališko-glasbena produkcija. Muzikal bo prve obrise dobil prav na festivalu Kamfest, kjer bodo udeleženci, izbrani na avdiciji, preko projektnega tedna delali z mentorjem petja in skladateljem Maticem Smolnikarjem, mentorico plesa Tino Habun in režiserjem Boštjanom Štormanom. Predstavitev projektnega tedna bo potekala na zadnji večer festivala na Odru v parku.

10:00Globus Hystericus: Klovn: Od rojstva do odra (Dom kulture Kamnik)

20829_big_globus-hystericusDelavnica se bo začela z usvajanjem osnovnih principov fizičnega gledališča Jacquesa Lecoqua. Nato bodo udeleženci pozornost usmerili k raziskovanju in analizi telesa – ritmu, gestam, načinu hoje, itn. Analiza in ozaveščanje telesa predstavljata podlago za gradnjo klovnovskega lika, ki ga bodo na delavnici gradili individualno z vsakim udeležencem. Preko igre pa bodo nato raziskovali svojevrsten komičen in/ali poetičen način bivanja vsakega klovna posebej.

V drugem delu procesa bodo preko klovnovskega stanja ustvarjali originalen odrski material – vse od solo pa do skupinskih točk, pravih glasbenih in plesnih virtuoznosti, do nenavadnih in izvirnih vešč in preko njih raziskovali svet odrskih katastrof in neuspehov ter zmagoslavij.

Na koncu bodo najboljše točke predstavljene na javni predstavitvi delavnice na festivalu Kamfest.

Delavnica bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku.

17:00Diversity in KUFR sejem (Glavni trg)

18:00 Melita Osojnik: Maček Kazimir in miška Valentina (Otroški oder)

20777_big_kazimirglasbena predstava

Maček Kazimir je poseben muc z veliko talenti. Sprašuje se, kaj bi lahko pokazal na Veliki avdiciji, kjer zmagovalcu obljubljajo polet z balonom. Morda mu bo na pomoč priskočila miška Valentina in ga naučila nekaj plesnih korakov.

19:00 Jan Sekalski in Okol Kamn’ka na Kamfest (Park mladih – Park Evropa)

20835_big_park-mladihDJ Sekalski zastopa širok spekter glasbenega zanimanja že skoraj dve dekadi ljubiteljskega dj-muziciranja na tak ali drugačen način – od “vrtnih veselic”, hišnih privatk do Štirke in Cvetličarne. Ne preveč na očeh in vedno brez sync gumba in mahanja po zraku. V tokratni glasbeni coctail bodo namešane samo najboljše plesne sestavine, od disca, latino ritmov, klubskega house-a, house klasik do indie-dance, slo-mo&nu housea + še kakšno glasbeno presenečenje. Vse v najboljši možni plesni maniri za sproščeno razmigavanje ali pa zgolj uživanje v prijetni glasbeni ritmiki. “Free your mind & the rest will follow!”

Najbolj priljubljena urbana igra Okol Kamn’ka na Kamfest se zopet vrača v Kamnik. Rezervirajte si 15. avgust, saj je to nekaj, česar zagotovo ne želite zamuditi. Iskali boste kontrolne točke, skrite v globinah Kamnika, reševali različne naloge in tako izboljševali svoj rezultat. Hkrati pa boste morali oprezati za zombiji, ki vas bodo želeli ujeti in s tem izločiti iz tekme. Predhodne prijave zbiramo na info@skk.si. Prijavnine ni!

19:00 Helena Sterle: Rdeči čeveljčki (Keršmančev park)

19:30 Tek na Mali grad s feršterkerjem (Samčev predor)

20789_big_fersterkerna pol resno tekmovanje

Avtohtona kamfestovska športna panoga, verjetno edina na svetu. Nekateri mečejo telefone v daljino, nekateri opeko v višino, tretji kolesarijo, mi pa nosimo feršterker (kitarski ojačevalec) po poti na Mali grad in nazaj. Organizirano tekmovanje dvojic je eden najatraktivnejših dogodkov na Kamfestu, pri organizaciji pa izdatno pomaga Klub gorskih tekačev Papež. Če ste hitri in pogumni, se lahko prijavite tudi vi! Drugače pa pridite navijat!

20:15Dan D (Glavni oder)

20740_big_dan-dNovomeške skupine Dan D ni treba posebej predstavljati. Publiki ponujajo brezčasnost in sebi lastno rockovsko poetiko. Sodelovanje z drugimi vokalisti in instrumentalisti njihovim pesmim da poseben pečat. Za skupino Dan D pravijo, da se ne boji raziskovati glasbe in eksperimentirati z njo, kar je opaziti tudi v pesmih z njihovega zadnjega albuma.

Nastopanje na festivalih jim ni tuje, zato gre tudi na Glavnem odru Kamfesta pričakovati posebno izkušnjo!

Opomba: Vstopnina: 5 eur.  Vstopnic ne bo možno kupiti pri vhodu na prizorišče.

21:00KD IGLU in prijatelji: Maestro™ Kamfesta (Oder v parku)

Maestro™ je improvizacijsko gledališko tekmovanje, v katerem se bo v večeru, polnem spontanih vzponov in padcev, med seboj pomerilo dvanajstih odličnih improvizatorjev iz Kamnika in drugod. Igralci bodo po navodilih režiserja in predlogih občinstva ustvarjali odpuljene prizore in zanimive zaplete, ki vas bodo držali na robu vaših sedežev. Skozi zgodbe, ki vas bodo nasmejale do solz, pa se bodo borili tudi za vašo naklonjenost in točke – krog za krogom boste namreč odločali, kateri izmed improvizatorjev bo preživel in kateri odpadel. Na koncu preživi le en in edini – Maestro Kamfesta!

V spopad se podajajo improvizatorji: Kristjan Kolar, Katja Brezovar, Maruša Rems, Žiga Regina, Sašo Weilgoni, Rok Bohinc, Olivija Grafenauer, Tim Kern, Petra Ajdovec, Peter Frankl, Martin Špendl in drugi.
Režiser: Vid Sodnik

22:00Gregor Ftičar solo recital (Jazz Zaprice)

20744_big_greg1Gregor Ftičar je mojster črno-belih tipk in lirični umetnik pianističnega skladanja, je pa tudi spreten in zelo iskan aranžer. Spoštuje pianistično tradicijo in se oplaja v njej. Je letnik 1980, rojen v Kamniku. Pevke si ga pogosto zaželijo kot spremljevalnega pianista. Po dveh projektih, kjer sta bili v ospredju sicer izvrstni vokalistki, je napočil čas za njegovo samostojno ploščo in koncert.

Gregor Ftičar se bo predstavil s svojim prvim pravim solističnim recitalom, predpremierno bomo lahko slišali repertoar njegove prve prave samostojne – solistične plošče, ki bo jeseni izšla pri ZKP RTV Slovenija. Lahko boste uživali v priredbah skladb nekaterih največjih jazzovskih mojstrov in v Gregorjevih avtorskih skladbah.

22:00Smaal Tokk (Večerni oder)

20808_big_smaal-tokkSmaal Tokk ni raper, je pravzaprav teatralna parodija raperja. Pridigar, ki v ajdovskem dialektu pove in hkrati nič. Lani je izdal svoj prvi album, zapustil primorske kleti in se z radijskih valov preselil tudi na festivalske odre po Sloveniji!