Naslovnica / Napovedi in obvestila / Danes na Kamfestu (sreda, 16. avgust 2017)

Danes na Kamfestu (sreda, 16. avgust 2017)

Program Kamfesta v sredo, 16. avgusta 2017

10:00 v Keršmančevem parku: Knjižnica pod krošnjami

17:00 v Keršmančevem parku: Diversity in KUFR sejem

18:00 na Otroškem odru: Fru-Fru: Rozagroza in Plavalava

Neža in Anže sta dvojčka. Ona v roza cunjicah in on v modrih. Ona se mora igrati s punčko, on z žogo. V sanjah ju preganjata pošasti Rozagroza in Plavalava, a se jima upreta in starše vpišeta v Vijolašolo, kjer se naučijo, da punce lahko vozijo tudi avtobus in da fantki lahko tudi šivajo in kuhajo in pečejo …

20:00 na Glavnem odru: Mestna godba Kamnik

Domača mestna godba se bo občinstvu predstavila v popolnoma drugačni podobi, kot smo je bili vajeni doslej. Na Glavnem odru bodo popolnoma v sozvočju big banda in ritmih jazza, bluesa, dixielanda. Na strani godbenikov je velika glasbena kilometrina, ki jo pridobivajo na mnogih nastopih, ki niso vezani le na okolje domače občine ali države. Pod vodstvom dirigenta Martina Dukariča bodo iz glasbil gotovo izvabili tone, ki bodo popestrili dogajanje na Glavnem odru.

21:00 v Mekinjskem samostanu: Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo

Režija: Miha Knific / scenarij: Žiga Valetič, Miha Knific / igrajo: Klemen Novak, Mojca Fatur, Marko Mandić, Iva Kranjc, Lara Komar / distribucija: RTV Slovenija / 2015, Slovenija / 94’

Drugi celovečerni film Mihe Knifica prikazuje zgodbo mladih ljudi v zgodnjih tridesetih letih, tematizira njihove pretekle in sedanje ljubezni ter iskanje samostojne poti v življenje.

ob 21. uri v Katzenbergu: Slovenologija

Knjižnica Kamnik na Kamfestu pričenja z novo sezono pogovorov med dr. Noahom Charneyem in njegovimi gosti. To bo del Noahove serije dogodkov, ki so lani potekali v okviru Slovenologije v Knjižnici Domžale in Čudno vprašanje v Knjižnici Kamnik in se bodo nadaljevali že drugo sezono s pričetkom v septembru 2017.

Tokratni gosti bodo trije mednarodno priznani fotografi, ki delajo po svetu in bodo pokazali nekaj svojih najljubših fotografij, govorili o njih ter o poklicu in umetnosti fotografije:

Matjaž Tančič, fotograf, ki deluje na Kitajskem, zmagovalec svetovnega fotografskega tekmovanja Sony 2013 (Sony World Photography Competition 2013) za najboljšo 3D fotografijo.

Matevž Paternoster, fotograf, ki dela z MGML, razstava njegovih fotografij o Plečnikovi arhitekturi je trenutno na ogledu v parku Tivoli v Ljubljani.

Manca Juvan, fotografinja, ki se je specializirala za Afganistan, avtorica priznane nove knjige »Guardians of the Spoon« (Varuhi žlice).

ob 21.30 na Večernem odru: Good Vibrations

Dolgo izgubljen kolektiv sorodnih duš je končno našel svoje mesto pod soncem. Po nekajletnem raziskovanju jamajških ritmov se Good Vibrations podajajo v širni svet, kjer bodo v osemčlanski reggae in ska postavi zazibali kolena vseh prisotnih. Vsekakor dober razlog, da kamfestove srede na zapustite takoj po koncertu na Glavnem odru.