Naslovnica / NOVICE / Danes na Kamfestu (torek, 11. 8. 2020)

Danes na Kamfestu (torek, 11. 8. 2020)

Program petega festivalskega dne…

Organizator naproša vse obiskovalce, naj na prireditve ne hodijo bolni, naj ohranjajo medsebojno razdaljo in se ravnajo po navodilih, ki bodo nameščena ob vhodu na prizorišča ter znotraj le-teh.

08:00 – Ivan Mitrevski: Volkulja Bela in čarobni gozd (Zid ob Kreativni četrti Barutana)

Okoljsko in družbeno osveščena volkulja Bela, ki bralke in bralce lokalnega časopisa redno nagovarja se tokrat predstavi v celotnem stripu. Skoraj trideset metrov dolga bralna inštalacija bo bralcem na voljo do konca avgusta.

Na zidu, ki ločuje Smodnišnico in Dom kulture Kamnik si bo vsak festivalski dan mogoče ogledati razstavo stripov kamniškega striparja Ivana Mitrevskega. Razstavo povezuje volkulja iz kamniških gozdov, ki pravi da moramo svet ohraniti in ubraniti za vse, ki pridejo za nami, saj se nam, pisan in bogat, ponuja sam po sebi. Vabljeni, da si pobliže pogledate in preberete to napeto eko kriminalko z Belo v glavni vlogi

08:00 – Dušan Letnar: Ulična razstava fotografij iz barutane (Zid ob Kreativni četrti Barutana)

Skrivnostno prepovedano mesto, ki je od sredine 19. stoletja burilo duhove in domišljijo lokalnim prebivalcem, se je slabih deset let nazaj odprlo.

Rezultat je uničena vrtna in kulturna krajina in kup novih zgodb, dobrih in slabih, ki se bodo razvijale v naslednjih letih. Dušan Letnar je še ujel nekaj pomembnih  utrinkov v svoj fotografski aparat.

17:00 – Diversity sejem (Glavni trg)

Kamfesta si ni mogoče predstavljati brez koncertov in festivalskega vzdušja, ki za dober teden prevzame ožilje mesta.

Le-tega pa ni moč doseči z umanjkanjem sejma, ki že dolga leta nastaja v organizaciji Diversity – express yourself. Ponovno bodo Glavni trg vse do Samčevega predora krasile mize, polne unikatnih izdelkov, ki poleg natančne izdelave v sebi nosijo tudi izjemne zgodbe.

18:00 – Zavod Bufeto & EX-Teater: Lev s sivo brado (Otroški oder)

Lev s sivo brado je zgodba o cirkuškem levu, ki ga je v mladosti publika občudovala zaradi njegovih telesnih zmogljivosti, s starostjo pa nujno pride čas za premor in razmislek.

Preplet tradicij in ustvarjalnih izkušenj, zrelost uma in ustvarjalne moči v soočenju s telesnimi omejitvami. Kje um nadvlada telesne omejitve, pogojene s starostjo, kakšna je razlika med mladostno vihravostjo in izkušnjo zrelih let, kje je meja med sentimentalnostjo in globokim občutenjem sveta, med vedenjem in modrostjo, med intuicijo in empiričnostjo? Predstava se naslanja na motive istoimenske kratke zgodbe italijanskega pisca Tonina Guerre.

18:00 in 19:00 – Vodeni ogledi po Kreativni četrti Barutana (KČ Barutana)

Kreativna četrt Barutana na letošnji ediciji predstavlja svoje zametke. 

Izhajajoč iz ideje, predstavljene ljubljanski kandidaturi za Evropsko prestolnico kulture, bo prostor neslutenega potenciala ponosno odprl svoja vrata in vsem obiskovalcem prikazal, kaj bo v ne tako zelo oddaljeni prihodnosti ponudil Kamniku in njegovi širši okolici. Povezovanje obstoječih organizacij s področja kulture, mladine ter podjetništva in ostalih nevladnih organizacij na skupnem mestu nekdanje smodnišnice tako vzpostavlja manjkajoči in še kako potrebni produkcijski center.

Vsak dan bodo med festivalom vizijo in predstavitev predstavljali arhitekti skipine Štajn, ki bodo obiskovalce popeljali po stavbi Šlosarije/ključavničarstva.

Obiskovalci pa si bodo lahko ogledali tudi razstavo Nine Koželj Koruzno polje, ki bo na ogled postavljena v ključavničarstvu.

Število posameznih obiskovalcev je omejeno na 10.

20:00 – Jure Lesar (Mestni oder)

Jure Lesar je bil ustvarjalna in gonilna sila že pri Eskobarsih, s katerimi je izdal dva vrhunska albuma z naslovi Eskobars in Ni dovolj.

Kasneje se je odločil za samostojno pot ter ustvaril prvi samostojni album Zemljin sin. S pomočjo zasedbe, ki jo sestavljajo Denis Horvat (multiinstrumentalist), David Morgan (bobni), Luka Mrdakovič (bas) in Jan Fanedl (kitara), je nastala nova zgodba prijateljstva in glasbe, ki se odraža z močno energijo na odru. Pomembnost različnosti posameznikov, upanje in odrešenje človeka, ki gre skozi temna obdobja, zazveni v jasni sporočilnosti, s katero avtor poveže poslušalca z njegovim svetom.

20:00 – Žarko Vrezec: zaRIski (Galerija Pogled)

Žarko Vrezec (1950) že od sedemdesetih let dalje aktivno posega v okvir sodobnega slovenskega slikarstva, kjer se jasno vidi njegov neprestano analitičen pristop, v katerem raziskuje osnovne likovne elemente- barvo, prostor, kompozicijo, črto- ki vse ostajajo edine vrednosti pri uresničevanju slikarjevih hotenj.

Na tej poti dosledno ostaja zvest svojemu izvornemu in samosvojemu likovnemu izrazu, ki v poudarjenem črtnem zapisu ostaja sugestiven, a hkrati intimen umetnikov odgovor na razmisleke, ki se porajajo v njegovem miselnem in ustvarjalnem procesu. Razstava ZARISKI je nastala posebej za kamniški kulturni festival v koprodukciji Kamfesta in MMK – Galerije Pogled.

20:30 – Fiddle Gang Jam (KČ Barutana)

Audiofilska razstava glasbenih popotovanj, ki vas teleportira med skandinavce balkance, rome, flamce, kelte itd.

Tokrat bo zasedba sestavljena tudi iz pionirjev prvega Godalkanja, ki so se prvič srečali pred 10. leti prav na KAMfestu in začeli pisati sedaj že mednarodno odmevno zgodbo. To ni klasičen koncert, a veselje do posluha je obvezno, kakršna koli pričakovanja pa odložite pred kontrolno točko, sicer bodo zaplenjena!

20:30 – Moj najboljši profil (Kino Kamfest)

Petdesetletna Claire, predavateljica primerjalne književnosti, na Facebooku ustvari lažni profil, da bi vohunila za svojim mladim ljubimcem Ludom.

Pod lažno identiteto Clare, privlačne štiriindvajsetletnice, se zaplete v pogovor z Ludovim prijateljem Alexom. Mladenič je nad njo povsem očaran in tudi Claire se kmalu do ušes zaljubi vanj. Resnični svet se vse bolj umika, Claire pa postaja ujetnica svoje virtualne osebnosti … Zgodba o ljubezni, hrepenenju in osamljenosti v dobi družabnih medijev. Juliette Binoche v vlogi ženske, ujete med fantazijo in resničnost.

21:00 –Bombyx lori in Tetameta (Večerni oder)

Akademska vesoljca Bombyx Lori sta prvič v slovenski glasbeni prostor vstopila s singlom Alien, ki je napovedal njun prvenec Little Gifts from the Universe, izdan v letu 2019.

Kasneje sta izdala še prvi single v slovenščini Gozd, in priredbo kultne pesmi September skupine Melodrom. Dvojec, ki sicer izhaja iz klasične glasbe, je svoje skupne glasbene blodnje skrbno zavil v svojevrstno obliko art-popa.

Patricia Arh je lokalna ustvarjalka, ki pod umetniškim imenom tetameta ustvarja elektronsko glasbo s poudarjeno melanholično noto ambientalnega. Večslojni spevi sintesajzerjev v misli prikličejo podobe futurističnih pokrajin, hkrati pa se čutnejši segmenti zdijo že znani, kot spomini na otroštvo.

21:00 –Duo Mori & Ofak (Oder Zaprice)

V desetletjih skupnega ustvarjanja se je med Dravograjčanoma, Morijem in Ofakom, razvila sinergija, ki jima daje svojstven in prepoznaven glasbeni izraz.

Slednjega skrbno negujeta, razvijata in nadgrajujeta ter se pri tem dopolnjujeta. Tuji mediji njune skladbe opišejo kot poetično glasbo sveta, saj se v njej prepletajo spokojnost, veselje, povezanost in brezčasje. Čeprav so dela instrumentalna, ob poslušanju publika začuti zgodbe o naravi, prijateljstvu, ljubezni ter o oddaljenih svetovih, ki se približajo skozi lepoto glasbe in dotaknejo vsakega poslušalca.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve