Naslovnica / NOVICE / Danes na kamfestu (torek, 13. 8. 2019)

Danes na kamfestu (torek, 13. 8. 2019)

Danes se utegnejo oči obiskovalcev petega dne Kamfesta 2019 ozirati, ne le po nastopajočih, ampak tudi proti nebu, saj so, razen roja meteoritov, napovedane tudi dežne kaplje.

Program petega festivalskega dne

17:00 – Diversity in KUFR sejem (Glavni trg)

Stojnice, polne lepih in zanimivih ročnih izdelkov, ki se raztezajo od Glavnega trga vse do Samčevega prehoda so del Diversity sejma, ki bo na ogled postavljen čisto vsak dan od pete ure dalje.

 

 

 

 

17:00 – Park mladih: Večer družabnih iger in turnir taroka (Park Evropa)

Park mladih je prostor, ki na Kamfestu ni nova stvar, bo pa letos ponovno v parku Evropa vstal kot feniks iz pepela. Gre za kotiček, ki ga mladi pripravljajo za mlade in tiste z nekoliko višjim EMŠOm.

V parku bo mogoče po dolgem in vročem dnevu dati možgane na pašo in se sprostiti ob glasbi različnih skupin in tudi DJ-ev, ki bodo postregli z interesantnim asortimanom različnih zvrsti glasbe. Ne bo šlo pa tudi brez različnih pritiklin in zanimivega spektra spremljevalnega programa, ki bo usmerjen ekološko in bo dokazoval, da ni treba biti zasvojen s čokolado ali pa čim močnejšim, da se imaš lahko fajn. Izbor in izvedbo programa Parka mladih, ki bo izbrane dni živel med 17. in 23. uro, pripravlja Mladinski svet Kamnik.

18:00 – KUD Kiks: Didl Dadl Dum (Glavni trg)

improvizirana otroška predstava

Ste danes zjutraj jedli ribo ali kruh z maslom? Je vaša najljubša žival dinozaver ali kuščar, ali pa imate raje rastline? Ste danes že srečali najljubšega sladoledarja in prijatelju kupili eno lončnico? Vse to je lahko ena sama gledališka predstava, ki jo bomo pripravili po vaši želji.

19:00 – Drajnarjuva vampa (Galerija Dika)

Družbenokritični šanson

Brata Tomaž in Jernej Hostnik sta svoje bogato glasbeno znanje požlahtila s šansonskim, waitsovskim pristopom k ustvarjanju avtorske glasbe. Iz Tomaževih narečnih besedil brijejo obešenjaški humor, ostra družbena kritika, obskurna ljudska metaforika, hreščeči vokali in melodične domislice, ki razkrivajo mojstrskega pripovedovalca zgodb.

20:00 – Festivalska produkcija (Dom kulture)

Naše velecenjene impro goste smo prosili, če lahko za izbrano skupino lokalnih impro veljakov priredi delavnico.

In kar se bodo naučili čez dan, vam bomo pokazali zvečer. Več informacij pa boste dobili tik pred začetkom festivala na FB dogodku.

20:30 – Slavko Ivančić (Samostan Mekinje)

45 let ni kratka doba in prav toliko let glasbenega ustvarjanja ima za sabo Pevec z veliko začetnico, Slavko Ivančić.

V svoji bogati karieri je kot pevec v skupini Grupa Vivak izdal svojo prvo ploščo. Leta, ki jih je z veseljem preživljal plavajoč po v glasbenih vodah, so ga vodila med skupinami (tudi Faraoni in Bazar) in klapami. Na prelomu tisočletja pa je brezkompromisno začel svojo samostojno pot. Slavko se je na glasbene odre vrnil močnejši kot nikoli, svojo življenjsko pot pa pospremil z izidom novega albuma Med valovi in oblaki.

Vstopnina: 8 EUR v predprodaji / 10 EUR na dan dogodka *

21:00 – Same babe (Pod Malim gradom)

alternativni šanson 

Same babe se že od začetka niso prav nič žanrsko opredeljevale, a jih je zvočno vendarle označeval skiffle zvok štiričlanske akustične skupine. Zadnje čase delujejo v razširjeni šestčlanski zasedbi, kar jim je omogočilo razširiti zvočno sliko – vse od intimnih a cappella in akustično-minimalističnih skladb pa do polnokrvnega rocka, pogosto s primesmi jazza in funka.

21:00 – ImproKviz (Dom kulture)

Na letošnjem impro festivalu bomo preizkusili tudi eksperimentalni koncept Impro kviza. Zmešali bomo, pazite to, improvizacijo in … kviz …

Aaaa, niste pričakovali tega, ane da ne? Na odru bo naenkrat stalo in tekmovalo od 12 do 15 ljudi, ki bodo morali ne samo pokazati svoje improvizacijske sposobnosti temveč tudi svoje znanje v bolj ali manj zabavnih dejstev. Zmagovalec večera tako ne bo samo najbolj smešen improvizator, temveč tudi najbolj brihten.

21:15 – Comic Sans (Glavni trg)

Komedija

Uspešni grafični oblikovalec Alan si zaman prizadeva zakrpati težavni odnos z dekletom, vendar se vse skupaj konča s čustvenim zlomom. Njegova zaskrbljena mati ga prisili, da se pridruži odtujenemu in ekscentričnemu očetu na poti na otok Vis, kjer morata organizirati pogreb umrle tete. Alan se na otoku znajde razpet med svojim umetniškim očetom, še enim nekdanjim dekletom in njenim novim zaročencem. A nove okoliščine Alanu vendarle pomagajo, da na svoje življenje pogleda z nove perspektive.