Naslovnica / Napovedi in obvestila / Danes na Kamfestu (torek, 15. avgusta 2017)

Danes na Kamfestu (torek, 15. avgusta 2017)

Program Kamfesta v torek, 15. avgusta 2017

16:00 v Keršmančevem parku: Knjižnica pod krošnjami

17:00 v Keršmančevem parku: Diversity in KUFR sejem

18:00 na Otroškem odru: KUD Ljud: Gusarsko gledališče kapitana Dade!

Kapitan Dada je brez ladje in posadke, iz spomina mu je umanjkal tudi cilj ekspedicije, nima zemljevida do zaklada, nima ne kompasa ne sekstanta, ima pa morsko bolezen. Pobegnila mu je lažniva papiga, da o opici sploh ne govorimo.

20:00 na Glavnem odru: Hamo & Tribute 2 Love

Izkušeni rockerji že nestrpno čakajo na eksplozijo energije in ljubezni na Glavnem odru Kamfesta. Plodovito serijo koncertov nadaljujejo tudi to poletje, ko bodo razgreli tudi kamniško publiko. Fantje napovedujejo eksplozivno poredno blues rock mešanico, mi pa si obetamo zvočno ekstaso, saj njihov zadnji album žanje številne pohvale kritikov, ki ga izpostavljajo kot enega najbolj iskrenih glasbenih izdelkov zadnjih let.

21:00 v Mekinjskem samostanu: Dotik vode

L’effet aquatique / režija: Sólveig Anspach / scenarij: Sólveig Anspach, Jean- Luc Gaget / igrajo: Samir Guesmi,
Florence Loiret Caille, Philippe Rebbot, Estéban, Didda Jónsdóttir, Olivia Côte, Frosti Runólfsson, Johanna Nizard, Ingvar Eggert Sigurðsson / 2016, Islandija, Francija / distribucija: Demiurg / 80’

Sólveig Anspach v svojem zadnjem filmu ponuja navihano mešanico burleske in romantične komedije, v kateri se zrcali njeno ameriško-islandsko poreklo.

21:00 v Katzenbergu: Capillaries, capillaries

Capillaries Capillaries je avdiovizualni nastop, ki razširja idejo avdiovizualnega objekta v avdio-vizualno- časovni objekt. Gre za prepletanje interakcij med zvokom, geometrijo, časom. Avdio- vizualno-časovni objekt je obravnavan kot (meta)fizični material znotraj visokonapetostnega kontinuuma, katerega gostota izhaja iz neravnovesja med različnimi silami, ki material raztegnejo v različnih smereh. Vsekakor gre za inštalacijo, ki je ne gre zamuditi.

21:30 na Večernem odru: Haiku Garden

Haiku garden so gotovo eden prepričljivejših mladih slovenskih bendov ta hip. Njihov recept ni enostaven, a učinkuje. Glavna sestavina je shoegaze, prelit z dobro dozo indieja in začinjen s samosvojo mešanico dream popa ter noise rocka. Kitarske zidove prebijajo izjemno nalezljive melodije, psihedelično pop atmosfero pa soustvarjajo lebdeči odmevajoči vokali.