Naslovnica / Črna kronika / Danes, na prvi uradni dan planinske sezone, sta se v Kamniških planinah primerili že dve nesreči

Danes, na prvi uradni dan planinske sezone, sta se v Kamniških planinah primerili že dve nesreči

Gorski reševalci so danes, na prvi uradni dan planinske sezone, morali v Kamniških planinah že dvakrat posredovati pri nesrečah v gorah.

Prvi poziv na pomoč so gorski reševalci prejeli okrog 13:40, ko se je pri padcu oz. zdrsu v Repovem kotu poškodovala kamniška alpinistka, ki jo je dežurna ekipa gorskih reševalcev, že po slabi uri, iz Repovega kota prepeljala s helikopterjem v Kamnik, kjer je bila predana v zdravniško oskrbo. Alpinistka je imela pri vsem skupaj tudi kar precej sreče, saj njene poškodbe, vsaj po prvih ocenah, niso preveč hude, kljub temu, da je kakih 20 metrov drsela po pobočju.

Domala sočasno, z le nekajminutno razliko, pa je prišlo do še ene nezgode tudi v Vežici, kjer je na plezalko v navezi padel večji kamen. Po zadnjih podatkih naj bi se naveza, kljub poškodbi plezalke, počasi in varno spuščala v dolino, kjer jih bo, če bo to potrebno, prav tako pobrala dežurna ekipa gorskih reševalcev s helikopterjem.

Vse obiskovalce gora velja ob tem še enkrat opomniti, naj se v gore podajajo le s popolno opremo, ki naj jo tudi uporabljajo, ne le nosijo v nahrbtnikih, predvsem pa, da naj ne precenjujejo svojih zmožnosti.

Nadejamo se, da je buren prvi dan uradne planinske sezone zgolj izjema in ne napoved naporne reševalne sezone za gorske reševalce.