Naslovnica / NOVICE / Dela na južnem delu kamniške obvoznice povzročajo občasne zastoje

Dela na južnem delu kamniške obvoznice povzročajo občasne zastoje

Danes so se na kamniški obvoznici, južno od krožišča oz. v smeri proti Volčjem Potoku, začela obnovitvena dela na cestišču, zaradi česar prihaja do zgoščenega prometa in občasnih zastojev.

Do občasnih zastojev prihaja predvsem na povezovalki med obvoznico in Ljubljansko cesto oz. pri semaforiziranem križišču pri pošti na Duplici, kjer je promet, vsaj v času prometnih konic, zelo zgoščen. Prometno zagato z usmerjanjem in navodili pomagajo razreševati tudi redarji, v vsakem primeru pa voznicam in voznikom priporočamo strpno vožnjo in nekoliko zgodnejši odhod do doma.

 

Popolna zapora južnega dela kamniške obvoznice bo, če bodo dela potekala po načrtih, trajala do 26. avgusta, najprej pa se bo izvedlana odseku od krožišča Arboretum Volčji Potok do krožišča pri bencinskem servisu, predvidoma od 23. 7. 2018 do 13. 8. 2018, nato pa še od krožišča pri Qlandiji do krožišča za Arboretum Volčji Potok, in sicer predvidoma od 14. 8. 2018 do 26. 8. 2018.

Seveda pa se na severnem delu obvoznice, kjer poteka čiščenje brežine Starega gradu, še naprej izvajajo občasne enourne popolne zapore, tako da se utegnete v teh dneh pri vožnji skozi Kamnik kar pošteno navijugati in obiskati tudi katero izmed ulic, ki je niste že lep čas.

Sicer vse skupaj najbrž ni ravno najbolj luštno, še posebej, če se vam mudi, ali pa če živite ob kateri izmed obvoznih cest, ampak, kako že pravijo, potrpežljivost je mast božja, bo pa potem, ko bodo dela končana, vse skupaj toliko boljše in varnejše.