Naslovnica / NOVICE / Delovna akcija na Kregarjevem

Delovna akcija na Kregarjevem

Zagnani krajani Kregarjevega so današnjo sobotno dopoldne, v dobrobit svojega kraja, izkoristili za družbeno koristno delo in s skupnimi močmi ponovno očistili cesto, ki vodi do njihove vasi.

Hudomušno izročilo pravi, da naj bi Kregarjevo svoje ime dobilo po tem, da se ljudje tam gori radi kregajo in da so vsi skregani med sabo, ampak to najbrž že lep čas ne drži več, kar so krajani Kregarjevega lepo dokazali tudi z današnjo skupno delovno akcijo.

Kot že nekaj pomladi zapored so se namreč tudi danes zbrali in s skupnimi močmi očistili ter uredili cestne bankine ob poti na Kregarjevo. Posebno pozornost so namenili temeljitemu čiščenju jarkov, muld in odtokov, in sicer z namenom, da jim dež na cesto ne bi vsakič sproti nanašal zemlje, blata, listja in druge umazanije, ki se sčasoma nabere ob njenih robovih, samo cesto pa so temeljito pometli, za nameček pa ob njej tudi pokosili in pograbili, tako da bo za vsaj nekaj časa mir.

Udeležba na vaški delovni akciji je bila tudi letos dobra, saj so na akcijo skoraj od vsake hiše poslali kakega zagnanega vaškega brigadirja oz. brigadirko, krajani pa so delovno druženje zaključili s skupnim veselim piknikom.

 

Današnja delovna akcija krajanov Kregarjevega, ki so se prelevili v neplačane komunalce, je zagotovo nadvse zgledno in hvalevredno dejanje, ki bi ga lahko razumeli tudi kot posrečen delovni protest. Ne smemo namreč pozabiti, da je cesta na Kregarjevo na nekaterih mestih hudo vegasta in luknjasta ter že lep čas potrebna temeljite prenove, medtem ko vzdrževalna dela, ki so jih prostovoljno opravili krajani, sodijo med redna vzdrževalna dela na javnih poteh, za katere bi moral redno skrbeti koncesionar, ki mu je zaupana skrb za občinske ceste.

Vendar na Kregarjevem ne jamrajo, ampak delajo, za kar si zaslužijo vse pohvale.