Naslovnica / Črna kronika / Delovna nesreča na Kregarjevem

Delovna nesreča na Kregarjevem

Med vzdrževalnimi deli na Kregarjevem je delavec omahnil s telekomunikacijskega droga, policisti pa preiskujejo sum kaznivega dejanja zoper delovno razmerje in socialno varnost.

Danes dopoldne, okoli 9.30, je na Kregarjevem prišlo do delovne nesreče, v kateri je bil poškodovan delavec podjetja GVO, ki je med vzdrževalnimi deli na telekomunikacijskem drogu omahnil v globino.

Na pomoč poškodovanemu delavcu so priskočili reševalci NMP Kamnik, ki so poškodovanega oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana, po podatkih Policijske uprave Ljubljana pa je do nesreče prišlo, ko je delavec telekomunikacijskega podjetja pri opravljanju dela padel z droga kakih pet metrov v globino na travnato površino, pri čemer naj bi utrpel lažje telesne poškodbe.

O dogodku je bil obveščen tudi delovni inšpektor, policisti, ki so opravili ogled prizorišča delovne nesreče, pa nadaljujejo z zbiranjem podatkov zaradi suma kaznivega dejanja s poglavja zoper delovno razmerje in socialno varnost.

O vseh ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.