Naslovnica / Črna kronika / Delovna nesreča: Stroj delavcu stisnil roko

Delovna nesreča: Stroj delavcu stisnil roko

Zgodaj zjutraj je v podjetju Danfoss Trata v Kamniku prišlo do delovne nesreče v kateri je bil poškodovan delavec, ki mu je stroj stisnil roko.

Do delovne nesreče v podjetju Danfoss Trata – Kamnik, pri kateri je stiskalnica enemu izmed delavcev stisnila roko, je prišlo okrog 5.15 zjutraj.

Ukleščenemu delavcu so na pomoč nemudoma priskočili sodelavci, ki so še pred prihodom gasilcev in reševalcev uspeli odmontirati del stroja, ki je stisnil roko njihovega kolega, ter ga s svojim hitrim ukrepanjem uspeli osvoboditi primeža stroja.

Na prizorišče so bili, poleg reševalcev NMP Kamnik, klicani tudi gasilci PGD Kamnik, katerih tehnična pomoč zaradi prisebnega ravnanja delavcev tokrat k sreči ni bila več potrebna, so pa reševalcem pomagali pri oskrbi poškodovanega delavca, ki je bil nato z rešilnim vozilom odpeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Delovno nesrečo v podjetju Danfoss Trata – Kamnik so obravnavali tudi policisti, ki so z zbiranjem informacij ugotovili, da je poškodovani opravljal dela na izmetalni mizi v podjetju. Ko je z desno roko segel med izmetalno mizo in dvema kovinskima ploščama (da bi odstranil izdelke z mize) se je miza dvignila in mu stisnila dlan. Zaposleni je zadobil lahke telesne poškodbe.

Kot poročajo s PU Ljubljana, po do sedaj zbranih podatkih dogodek nima znakov kaznivega dejanja, je bil pa o vsem skupaj obveščen tudi pristojni delovni inšpektor.