Naslovnica / NOVICE / Delovna obeležitev prve obletnice delovanja Komunalnega podjetja Kregarjevo

Delovna obeležitev prve obletnice delovanja Komunalnega podjetja Kregarjevo

Krajani Kregarjevega, sicer od civilizacije ne tako odmaknjenega, vendar vseeno enega izmed težje dostopnih podhribovskih zaselkov v kamniški občini, so na včerajšnjo predbinkoštno soboto, znova pljunili v roke in z novo delovno akcijo proslavili ter počastili prvo obletnico delovanja PKPK – Prostovoljnjega komunalnega podjetja Kregarjevo.

Tako kot že lani, so se krajani Kregarjevega, vasice na hriboviti vzpetini, ki jo z vseh strani obdajajo strmi bregovi in deroči potoki, spričo vegasto-luknjastega dostopa pa jo brez večjih težav obišče kvečjemu  Tim Gajser, tudi letos lotili urejanja svoje ljubljene, vendar pa od komunale in občine povečini pozabljene ceste, ki so jo pred desetletji asfaltirali in uredili s pomočjo lastnih rok in samoprispevka.

 

Ob cesti, ki je bila pred nedavnim, kot znajo s solzami neizmerne hvaležnosti povedati in pokazati krajani Kregarjevega, deležna celo nekaj lopat oz. zaplat novega, prečudovito črnega asfalta, kar je  začasno odložilo skorajšnjo ustanovitev krajevnega jamarskega kluba, so tudi letos očistili obcestne prepuste, mulde, pokosili travo , samo cesto pa zatem, ko so brez milosti odstranili tudi nagajivo praskajoče vejevje in grmičevje, zelo previdno in nežno, saj so bali, da bi s svoje škrbinaste ceste utegnili ostraniti tudi nove plombe, še temeljito pometli.

 

Po uspešno zaključeni delovni akciji, ki jo je proti koncu k delu, bolj od najbolj zoprnega delovodje, priganjala grozeča nevihta, ki je preprečila slavnostno odprtje najlepše nove flike na njihovi cesti, so se člani KPK – Komunalnega podjetja Kregarjevo zatekli v prijetno zavetje domačega zaselka, kjer sta jih čakala zaslužena malica in okrepčilo.

Na delovni akciji so sodelovali: Denis Kregar, Janez Kregar s sinom Rokom (najmlajši od sodelujočih), Stane Kregar, Matej Kregar, Klemen Kregar, Matjaž Kregar, Emil Kregar,Anže Romšak, Marko Kaker, Domen Kaker, Damjan Golob, Mark Golob​

Se pa bo delovna akcija na nek način nadaljevala tudi danes, saj bodo krajani Kregarjevega, na današnji praznik svetega Duha, cel dan goreče molili priporočilno molitev za vodstvo kamniške občine, in sicer za pogostejše obiske delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, predvsem pa z namenom, da bi sv. Duh slednjič obsijal tudi tisto veliko hišo sredi mesta ter tamkajšnje zaposlene navdahnil s spoznanjem in mislijo, da bi slednjič na vrsto za prenovo lahko prišla tudi cesta na Kregarjevo.