Naslovnica / Črna kronika / Delovni nesreči v Podgorju in Mengšu: Poškodovanemu delavcu grozi celo izguba dlani

Delovni nesreči v Podgorju in Mengšu: Poškodovanemu delavcu grozi celo izguba dlani

V Podgorju pri Kamniku in Mengšu je prišlo do delovnih nesreč, delavcu, ki mu je na na Liparjevi ulici v Mengšu stroj za razrez kartona stisnil roko, pa naj bi grozila celo izguba dlani.

Danes popoldne, okoli 14:30, je v Podgorju in Mengšu, skorajda sočasno, prišlo do dveh različnih delovnih nesreč, v katerih sta bila poškodovana delavca.

Delovna nesreča v Podgorju

Urgentne službe so bile najprej obveščene o delovni nesreči v Podgorju, kjer je, po podatkih Policijske uprave Ljubljana, delavcu pri razkladanju odpadnega stekla po nogi udaril nosilec ter ga poškodoval. Delavec je bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana, po navedbah policistov pa njegovo življenje ni ogroženo.

Policisti v zvezi z nesrečo niso ugotovili morebitnih znakov kaznivega dejanja, bodo pa o vseh ugotovitvah in okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Delovna nesreča v Mengšu

Le nekaj minut zatem, ko je do delovne nesreče prišlo v Podgorju, so bili gasilci in reševalci obveščeni o novi, še hujši delovni nesreči, do katere je prišlo na Liparjevi ulici v Mengšu, kjer je stroj za razrez kartona stisnil roko delavca.

Ukleščeno in močno poškodovano roko delavca, ki mu jo je stisnilo od zapestja navzdol, so iz primeža stroja lahko osvobodili šele gasilci PGD Kamnik in Mengeš, ki so s tehnični posegom razmaknili stiskalno mizo, poškodovanega delavca pa so oskrbeli in na zdravljenje v Ljubljano prepeljali reševalci NMP Domžale.

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana je do nesreče prišlo, ko je delavec poskušal odpraviti zastoj na stroju, ob tem pa se je stroj znova zagnal, mu stisnil roko in ga huje poškodoval. Kot smo uspeli izvedeti neuradno, vendar iz zanesljivih virov, naj bi bile poškodbe roke tako hude, da nesrečnemu delavcu grozi celo izguba dlani, se pa iskreno nadejamo, da se bodo zdravniki, kot že nič kolikokrat v tovrstnih primerih, znova poskrbeli za medicinski čudež ter roko delavca vendarle uspeli rešiti.

Ogled kraja nesreče so opravili tudi policisti, ki bodo o vseh okoliščinah delovne nesreče seznanili pristojno državno tožilstvo.