Naslovnica / ŠPORT / Devet priznanj v roke odbojkarjev Calcit Volleya

Devet priznanj v roke odbojkarjev Calcit Volleya

Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik sta tudi letos nagradila najboljše športne dosežke v preteklem letu. Odbojkarski klub Calcit Kamnik je prejel kar devet priznanj; med drugim je bil Sašo Štalekar vnovič proglašen za najboljšega športnika, najboljša športna ekipa minulega leta pa so postale odbojkarice prve ženske članske ekipe Calcit Volleyja.

Na slavnostni podelitvi priznanj športnih dosežkov za leto 2018, ki je včeraj potekala v Domu kulture Kamnik, so se spomnili lanskih športnih uspehov in vloženega dolgoletnega dela v športu.

V kategoriji najboljših članskih ekip so priznanje prejele odbojkarice in odbojkarji Calcit Volley. Tik ob izteku leta so odbojkarice Calcit Volleyja v domače vitrine znova prinesle zlato pokalno lovoriko, ki so jo osvojile po tem, ko so v Kanalu na zaključnem turnirju v napetih dvobojih odpravile svoje največje nasprotnice iz Nove Gorice in Maribora. Žensko člansko ekipo Calcit Volley so sestavljali: Sara Valenčič, Nina Kotnik, Polona Marušič, Špela Marušič, Katja Mihalinec, Eva Pogačar, Olivera Kostić, Leja Janežič, Lucy Charuk, Tina Kaker, Anja Zorman, Katja Mihevc, trener Gregor Rozman in njegov pomočnik Aljoša Jemec.

Njihovi klubski kolegi so vitrine okitili s srebrom iz državnega, pokalnega in srednjeevropskega tekmovanja. Ekipo Calcit Volley so sestavljali: Maxson Pereira, Klemen Hribar, Metod Golob, Žan Novljan, Timotej Ratek, Radoslaw Gil, Primož Vidmar, Jure Okroglič, Sašo Štalekar, Tine Kvas, Jure Lakner, Andrej Štembergar Zupan, trener Gašper Ribič in njegov pomočnik Aleš Hribar.

Iz vrst odbojkarjev Calcit Volleyja izhaja tudi najboljši športnik občine Kamnik za leto 2018, kar je vnovič postal Sašo Štalekar. Štalekar igra že svojo četrto sezono v kamniškem dresu. Nadarjenega odbojkarja je selektor slovenske reprezentance uvrstil v pomlajeno ekipo za evropsko ligo, kjer je Štalekar potrdil njegovo zaupanje in si prislužil mesto tudi v vrsti najboljših za svetovno prvenstvo v Bolgariji in Italiji.

Štalekar je edini kamniški kategoriziran športnik svetovnega razreda. »Ko prejmeš takšno priznanje, veš, da si na pravi poti. To priznanje ni namenjeno samo meni, ampak tudi ljudem, ki mi vseskozi stojijo ob strani. V odbojki je tako, da vedno zmaga ekipa, nikoli posameznik, zato bi se rad zahvalil vsem mojim soigralcem v klubu in reprezentanci, OK Kamnik, našemu generalnemu sponzorju Calcitu na čelu z gospodom Matevžem Kirnom, celotni zdravstveni ekipi in staršem, brez katerih to vse ne bi bilo mogoče. Upam da bomo še naprej tako dobro sodelovali in pisali še boljše rezultate,« zadovoljstva ob prejemu priznanja ni skrival mladi Štalekar.

Iz vrst OK Kamnik so nagrade prejeli tudi odbojkarji mlajših selekcij. Na občini so tako znova prepoznali talent Mihe Okorna, ki je v paru z Luko Marovtom osvojil naslov državnih prvakov v odbojki na mivki v kategoriji do 14 let.

Nagrado je prejela tudi ekipa dečkov, ki so v minuli sezoni igrali v kategoriji male odbojke. Ti so po sedmih letih domov znova pripeljali naslov državnih prvakov v mlajši kategoriji. Za Calcit Volley so igrali: Miha Okorn, Gregor Frece, Luka Blaževič, Enej Sladič, Domen Stele, Marcel Kotnik, Jakob Drolc, Jaša Skvarča, Gašper Babnik, Miha Škrinjarič, Jaka Albič in Maj Koncilija.

Nagrajena je bila tudi Manja Jerala, ki je slovensko kadetsko odbojkarsko reprezentanco v vlogi kapetanke skozi kvalifikacije popeljala na evropsko prvenstvo, kjer so dekleta osvojila končno 8. mesto. Manja je bila ena najučinkovitejših slovenskih odbojkaric na prvenstvu.

Priznanje za drugo mesto v državnem prvenstvu so si zaslužili tudi mladinci Calcit Volley, ki v minuli sezoni vse do finala niso izgubili niti enega niza. Ekipo so pod taktirko Aleša Hribarja sestavljali: Urban Blaževič, Rok Forštnarič, Miha Grahek, Aljaž Hrovat, Kristjan Krt, Matija Lakner, Teo Podobnik, Ambrož Poljanšek, Bor Jese Rotar, Aljoša Škorjanc, Nik Štebe in pomočnik trenerja Gregor Hribar.

Zala Špoljarič in Lana Žužek pa sta v kategoriji do 18 let postali državni prvakinji v odbojki na mivki, v kategoriji do 20 let pa osvojili drugo mesto. Na srednjeevropskem prvenstvu do 18 let sta osvojili tretje mesto.

Mateja Živoder