Naslovnica / NOVICE / Dijaki CIRIUS Kamnik so danes uradno odprli vrata novega učnega stanovanja

Dijaki CIRIUS Kamnik so danes uradno odprli vrata novega učnega stanovanja

Danes popoldne se je pred novim učnim stanovanjem na Usnjarski cesti zbralo kar nekaj ljudi, ki so s svojo prisotnostjo izrazili podporo in veselje ob novi pridobitvi CIRIUS-a Kamnik.

Učno stanovanje je stanovanje, kjer se stanovalci med seboj pogovarjajo, delijo svoje izkušnje, čustva in izkušnje, prostor kjer se ljudje med seboj povezujejo in imajo vsi enake možnosti in pogoje za osebnostno rast. V taki skupnosti vsi vplivajo na odločitve in pravila, v taki skupnosti besedna zveza “posebne potrebe” nima pomena, saj ima vsak človek svoje potrebe, želje in načrte. Stanovanje je namenjeno dodatnemu usposabljanju gibalno oviranih dijakov, njihovemu samostojnemu življenju, razvijanju neodvisnosti in skrbi zase.

Pred uradnim odprtjem so zbrane nagovorili direktor Goran Pavlič, župan Matej Slapar in vodja projekta SVLO Dušan Rutar, vsi pa so seveda izrazili neizmerno navdušenje nad pridobitvijo in dijakom zaželeli veliko lepih trenutkov v njihovem novem domovanju.

Odprtje so popestrile tudi glasbene točke, dijakinja Anja Kužnik nam je na violino zaigrala skladbo Dan najlepših sanj, dijakinja Urša Podboj nam je zapela pesem Someone like you, bivši dijak Uroš Koščak pa je odigral skladbo na klaviaturi.

Dijakinja Tina Žinger in direktor Goran Pavlič sta po uvodnem programu skupaj slovesno prerezala rdeči trak in naznanila gostom, da je stanovanje tudi uradno odprto ter jih povabila na ogled in pogostitev.

Prostorno, lepo opremljeno stanovanje s kuhinjo, spalnico, dnevno sobo in še čem je prav zagotovo ena izmed stvari, ki bo dijakom pomagala, da se tudi samostojno vključijo v družbo ter na trg dela, prinesla pa jim bo tudi veselje saj bodo skupaj ne le živeli temveč tudi rasli osebnostno, tkali vezi, se spoznavali in se imeli lepo.

X