Naslovnica / Črna kronika / Dimniški požar in padec vinjenega motorista

Dimniški požar in padec vinjenega motorista

Na Kregarjevem so gasilci pogasili dimniški požar, v Mostah pri Komendi pa pobrali motorista, ki je vinjen vozil preblizu roba ceste in trčil v ograjo.

Dimniški požar na Kregarjevem

Včeraj dopoldne, nekaj pred 11. uro so bili gasilci obveščeni, da njihovo pomoč potrebujejo prebivalci stanovanjske hiše na Kregarjevem, kjer je prišlo do dimniškega požara.

Na kraju so posredovali gasilci PGD Kamniška Bistrica in PGD Kamnik, ki so objekt, predvsem pa okolico dimnika, pregledali s termovizijsko kamero ter lastnikom, do ustreznega pregleda in sanacije kurilne naprave oz. dimnika, prepovedali nadaljnje kurjenje v peči.

 

Nesreča vinjenega motorista v Mostah

Klic na pomoč pa so gasilci včeraj prejeli tudi v večernih urah, saj so bili nekaj minut po 20. uri obveščeni, da je v Mostah pri Komendi, domala tik pred tamkajšnjim gasilskim domom, voznik z motorjem trčil v ograjo, padel in se hudo poškodoval.

Na prizorišču nesreče so posredovali PGD Kamnik in PGD Moste, ki so kraj dogodka zavarovali ter in oskrbeli poškodovanca do prihoda reševalcev ZD Domžale, ki so ponesrečenega motorista z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik motornega kolesa, prišlo zaradi vožnje preblizu roba cestišča, zaradi česar je motorist trčil v ograjo in padel.

K sreči se je motorist v nesreči zgolj lažje telesno poškodoval, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj so policisti v njegovi sapi namerili 0.63  mg/l  alkohola  v  litru  izdihanega zraka.

Policisti so zoper motorista uvedli prekrškovni postopek, najbrž pa ne bo nič narobe, če je le že dovolj pri močeh, da se skupaj s svojimi motorističnimi prijatelji udeleži tudi nocojšnjega predavanja “Prometne nesreče in posledice”, ki ga, ob začetku motoristične sezone v mekinjskem samostanu organizira Policijska uprava Ljubljana. Predavanje je namenjeno predvsem ozaveščanju o posledicah prometnih nesreč in krepitvi zavedanja, kako pomembno je naše ravnanje v prometu.

Več o predavanju si lahko preberete na povezavi: Prometne nesreče in posledice – predavanje pred začetkom motoristične sezone

Fotografije: PGD Kamnik